Επιθεώρηση εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με την αριθ. Ε8 1831/39763 (ΦΕΚ 671/Β/21-4-2015) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θεσπίζεται σύστημα περιοδικής επιθεώρησης του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, το οποίο οδηγεί στη χορήγηση πιστοποιητικού επιθεώρησης και αυτοκόλλητου σήματος καταλληλότητας για τον εξοπλισμό αυτό.

Σύμφωνα με το άρθρο 22 παράγραφος 2 του Ν 4036 (ΦΕΚ 8 Α 27-1-12) μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016 διενεργείται τουλάχιστον μία επιθεώρηση του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων. Μετά από αυτό το διάστημα, μόνον εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ο οποίος έχει υποβληθεί σε έλεγχο με επιτυχή αποτελέσματα χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς σκοπούς.

Οι ανωτέρω επιθεωρήσεις δύναται να διενεργούνται από εγκεκριμένους φορείς του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οι οποίοι ονομάζονται Σταθμοί Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (Σταθμοί Επιθεώρησης).

Ως Εργαστήριο Αναφοράς Επιθεωρήσεων ορίζεται το Ινστιτούτο Γεωργικών Μηχανών και Κατασκευών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» ( ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.