Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου για ρύθμιση χρεών προς τα Ταμεία

Η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ερώτηση, με θέμα την ένταξη των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, των δήμων και των αγροτικών συνεταιρισμών στη ρύθμιση των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου την Τρίτη 21 Απριλίου 2015.
Σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, την Παρασκευή 17 Απριλίου αναφέρεται ότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου δεν προχωρούν στη ρύθμιση των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για τους εν λόγω φορείς προβλέφθηκε στο νόμο 4321/2015 και με απόφαση της κυβέρνησης τους δόθηκε η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από καθυστερούμενες εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία για το προσωπικό που απασχολούν και ασφαλίζουν στο ΙΚΑ σε 150 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών που βαρύνουν αυτές τις οφειλές κατά 50%.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των προαναφερόμενων νομικών προσώπων προς τα ταμεία αγγίζουν το 1 δισ. Ευρώ. Με δεδομένο ότι η νέα ρύθμιση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των νομικών προσώπων του δημοσίου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ο κ. Υπουργός ερωτάται σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα που ανέκυψε με τη ρύθμιση των χρεών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.