Ζ. Μακρή: Δυνατότητα ενστάσεων για την εξισωτική αποζημίωση

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα, το οποίο προέκυψε ως προς τα ποσά που πιστώθηκαν για την πρώτη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή δηλώνει ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γ. Καρασμάνη, στον οποίο μετέφερε την ανησυχία των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας και ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Ο κ. Καρασμάνης με ενημέρωσε ότι το πρόβλημα αφορά στον προσδιορισμό των επιλέξιμων προς επιδότηση βοσκοτόπων αλλά και στην μη προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Με διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος αποφυγής αναστολής πληρωμής των ενισχύσεων του 2014 και επιβολής καταλογισμών σε βάρος των κτηνοτρόφων. Προκειμένου, μάλιστα, να αποφευχθούν τυχόν αδικίες και να ενισχυθούν οι πραγματικά δικαιούχοι, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εντατικοποίησε, αμέσως, τους διασταυρωτικούς ελέγχους», τονίζει η βουλευτής.

Όπως αναφέρει η Ζέττα Μακρή, μετά την τελευταία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως με ενημέρωσαν, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σε όλους, όσοι υπέβαλαν αίτηση με καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου 2014. Θετική, επίσης, θεωρείται η απόφαση διεύρυνσης ορισμένων βασικών κριτηρίων επιλεξιμότητας (όπως ο ορισμός του ηλικιακού έτους από τα 65 στα 67 και η ελάχιστη απαραίτητη έκταση βοσκοτόπων), με στόχο περισσότεροι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι να λάβουν την εξισωτική αποζημίωση, καθώς έχουν ήδη εξασφαλιστεί πιστώσεις 130 εκατ. Ευρώ. Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η βελτίωση της πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2013, έτσι ώστε να μην θίγονται οι κτηνοτρόφοι, αναφέρει.

“Η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και σπουδαιότερους κλάδους της εγχώριας παραγωγής και παίζει καθοριστικό ρόλο στην στήριξη της εθνικής μας οικονομίας. Για τον λόγο αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό τον κτηνοτροφικό πληθυσμό και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των κτηνοτρόφων και να αναπτυχθεί η ελληνική κτηνοτροφία”, καταλήγει στη δήλωσή της η βουλευτής της Ν.Δ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.