Η Ζέττα Μακρή η νέα πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδας

Στόχοι και προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Η Ζέττα Μακρή είναι η νέα πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδας μετά τη συγκρότηση σε σώμα τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015. Συνολικά η σύνθεση της νέας διοίκησης του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδας έχει ως εξής :

Πρόεδρος : Ζέττα Μακρή, γραμματέας : Έφη Μπέκου (πρώην γεν. γραμ. Υπουργείου Απασχόλησης), Ταμίας : Μαίρη Συναρέλλη, Αντιπρόεδροι : Σταυρούλα Αντωνάκου, Ζέφη Δημαδάμα, Τέτα Διαμαντοπούλου (εθνική συντονίστρια για τα ναρκωτικά), Άννα Καραμάνου (πρώην ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), Χαρά Καφαντάρη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Αθήνας), Ρένα Κιτσοπανίδου, Ευγενία Τσουμάνη (πρώην βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ, πρώην γεν. γραμ. Υπουργείου Εσωτερικών).

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών έχει δεσμευθεί να προχωρήσει το έργο των προκατόχων ενώ σύμφωνα με δηλώσεις της νέας Προέδρου Ζέττας Μακρή έχει προταθεί σχέδιο προτάσεων και προτεραιοτήτων που αφορούν στην ενδυνάμωση των Νέων Γυναικών να μετέχουν στα κέντρα αποφάσεων και την Πολιτική, στην ανάδειξη του θέματος «Αλληλεγγύη των Γυναικών», τον εμπλουτισμό του πολιτικού λόγου των εκλεγμένων γυναικών, στη δημιουργία τοπικού δικτύου των εκλεγμένων γυναικών (στη Βουλή και την Αυτοδιοίκηση), στη διοργάνωση διακομματικής σύσκεψης νεολαιών των κομμάτων με θέμα «Ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην Πολιτική» και συζήτησης – διαλόγου με τη συμμετοχή και εκλεγμένων ανδρών προκειμένου να ακουστούν και να καταγραφούν οι απόψεις στο θέμα καθώς και η εξεύρεση πόρων για την απρόσκοπτη βιωσιμότητα του Συνδέσμου.

Σημειώνεται ότι ο Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία και κοινή απόφαση των γυναικείων τμημάτων των περισσότερων κομμάτων της Βουλής. Βασικός του στόχος είναι η ενθάρρυνση και ενίσχυση της συμμετοχής των Γυναικών στα Κέντρα Λήψεως Αποφάσεων ,με σκοπό την ποιοτική αλλαγή , τόσο στην άσκηση της Πολιτικής λειτουργίας, όσο και στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας στα θέματα που αντανακλούν και εκφράζουν τις προτεραιότητες , τις ανάγκες και τις αξίες των γυναικών και της κοινωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.