Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντά σε ερωτήματα του Εμπορικού Συλλόγου

Κατόπιν επιστολής που απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας προς την Βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκ νέου υποψήφιας Μαρίνας Χρυσοβελώνη σχετικά με ζητήματα που αφορούν το σύνολο του εμπορικού κόσμου, η κ. Χρυσοβελώνη παραθέτει κωδικοποιημένα τα σχετικά σημεία του προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τις αντίστοιχες θέσεις της στη Βουλή:

Θέματα φορολογίας
Μείωση ΦΠΑ για να κινηθεί η αγορά. Απλοποίηση φορολογικής νομοθεσίας. 7% φόρος στις επιχειρήσεις.
Θέματα ασφάλισης
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με παράλληλη διασφάλιση των (εξ αυτής) απωλειών που θα επέλθουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα, από άλλες πηγές χρηματοδότησής του.
Η σύνταξη θα απονέμεται και σε όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές με ένα πολύ μικρό ποσοστό παρακράτησης, που δεν θα ξεπερνά το 5% – 10% της σύνταξης μηνιαίως.
Διαγραφή οφειλών που επιβλήθηκαν άδικα και παράλογα (υποχρέωσης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς κλάδου ασθενείας όταν έχει διακοπεί η κάλυψη του ασφαλισμένου, προστίμων κτλ).
Θέματα υγείας
Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους Έλληνες πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
Θέματα επιχειρηματικών χρεών
Δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών Δημοσίου όπου θα μεταφερθούν οι συσσωρευμένες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις όλων των επιχειρήσεων
με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 3.000.000 ευρώ προκειμένου να λάβουν άμεσα ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Με την αίτηση για ένταξη εκ μέρους του επιχειρηματία αυτομάτως αναστέλλονται όλες οι ποινικές διώξεις και διοικητικές κυρώσεις.
Ρύθμιση του συνόλου των ανωτέρω ποσών, χωρίς προκαταβολή, με τον εξής αριθμό δόσεων:
Μέχρι 100.000 ευρώ, 100 δόσεις
101.000 – 300.000 ευρώ, 150 δόσεις
301.000 – 3.000.000 ευρώ, 240 δόσεις.
Εφόσον οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν λάβει επιχειρηματικά δάνεια, αυτά θα κουρεύονται κατά το 50% του υπολοίπου τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για την ένταξη στον Εθνικό Λογαριασμό, ενώ, ταυτόχρονα, θα αναστέλλεται και η πληρωμή των δόσεων των δανείων για 2 έτη.
Λειτουργία του ΚΕΑΟ σε σχέση με τον ΟΑΕΕ
Το ΚΕΑΟ πρέπει να ασχοληθεί με την είσπραξη μεγάλων οφειλών και όχι με τους μικρομεσαίους που έχουν εξαερωθεί οικονομικά.
Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
Από την αρχή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν υπέρ της διατήρησης της αργίας της Κυριακής.
Παράταση προθεσμιών για πληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά ζητήσαμε την απόλυτα εύλογη παράταση για όλους τους επαγγελματίες της Μαγνησίας λόγω των έκτακτων και ακραίων συνθηκών που επικράτησαν το Δεκέμβριο.
Μέτρα πάταξης του παραεμπορίου
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προτείναμε την δημιουργία Ειδικού Σώματος Δίωξης Λαθρεμπορίου με δικό του προϋπολογισμό, προσωπικό και εξοπλισμό. Την πρόταση αυτή απέρριψε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.