Ισότιμη συμμετοχή της ελληνικής παραγωγής χαλυβδοσωλήνων στην εγχώρια αγορά

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Την ισότιμη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής χαλυβδοσωλήνων στην εγχώρια αγορά ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος από τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης της έγγραφης αναφοράς του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία η ελληνική βιομηχανία χαλυβδοσωλήνων έχει τεθεί στο περιθώριο της εγχώριας αγοράς, καθώς δεν της παρέχονται ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε Δημόσια Έργα μεταφοράς νερού για ύδρευση και άρδευση, με τους εισαγωγείς.
Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας επισημαίνει το αρνητικό εσωτερικό κλίμα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική παραγωγή σωλήνων μεταφοράς ύδατος, δεδομένου των προτιμήσεων σε αντίστοιχα εισαγόμενα προϊόντα με υψηλότερο κόστος. Επιπροσθέτως, κύριο μέλημα του συνδέσμου είναι η τιμολόγηση να γίνεται με βάση το μέτρο μήκους της σωληνογραμμής από χαλυβδοσωλήνες, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης σύγκρισης με σωλήνες κατασκευασμένους από άλλα υλικά, που επίσης τιμολογούνται με βάση το μέτρο.
Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να διασφαλίσουν την ισότιμη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής χαλυβδοσωλήνων στην εγχώρια αγορά, έναντι των εισαγόμενων και ακριβότερων» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.