Κάλεσμα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Να λάβουν μαζικά μέρος στον γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς καλεί τους συμπολίτες με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι.
H μεγάλη πολιτική ανατροπή που συνέβη στη χώρα μας στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου ήταν σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της αγανάκτησης και της οργής της κοινωνίας για τη βάρβαρη επίθεση που υπέστη από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τρόικας, των κυβερνήσεων που εκτελούσαν τις εντολές της και τους πλούσιους που βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν πίσω κατακτήσεις των εργαζομένων για τις οποίες χρειάστηκαν αγώνες που ξεκινούν από τον 19ο αιώνα.

Τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών δεν είναι δυνατόν να ανατραπούν μέσα σε μια ημέρα. Η καταστροφή του κοινωνικού ιστού, η τεράστια διόγκωση της ανεργίας, η φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, η ασφυξία στην οικονομία συνεχίζουν να αποτελούν κομμάτια της θλιβερής πραγματικότητας.

Αυτή την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ βρισκόμαστε στην καρδιά μιας σκληρής πολιτικής και ταξικής μάχης ενώ ο πολιτικός εκβιασμός των «δανειστών» και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση καθώς και στην πολιτική αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια πολύ σκληρή μάχη στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας, για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Διαπραγματεύεται μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας και νομοθετεί μια σειρά από μέτρα που ακυρώνουν τους μνημονιακούς νόμους, επαναφέροντας και αποκαθιστώντας εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα (όπως είναι το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, της μετενέργειας κ.λ.π.)., παρά την έντονη αντίδραση όλου του τοπικού πλέγματος εξουσίας , από την ΝΔ, το απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, μέχρι τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Ο κόσμος εμπιστεύεται τις προθέσεις , αποδέχεται τους στόχους και στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης. Δυστυχώς, αυτή η συμπαράσταση εκφράζεται με αγωνιστική παρουσία στους δρόμους μόνο σε κρίσιμες κορυφαίες στιγμές, όπως έγινε με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες τις ημέρες των συνεδριάσεων των Ευρωπαϊκών θεσμών. Αυτή η στάση είναι πολύτιμη, αλλά δεν αρκεί. Χωρίς την παρουσία του λαού στους δρόμους, χωρίς την αγωνιστική συμμετοχή του αγωνιστικού κομματιού της κοινωνίας, η κυβέρνηση θα βρίσκεται μπροστά σε αρνητικούς συσχετισμούς και μεγάλα εμπόδια.

Αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα η αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος, το άνοιγμα των συνδικάτων στους ανέργους και στους εργαζόμενους της επισφαλούς εργασίας,. Για να συμβεί αυτό πρέπει να ανατραπεί η κυριαρχία των γραφειοκρατικών δυνάμεων στα συνδικάτα.

Η κυβερνητική αλλαγή δημιουργεί, εκτός των άλλων, πολύ πιο ευνοϊκούς όρους για την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης που εξακολουθεί να υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα η οποία χαρακτηρίζεται από την εργοδοτική τρομοκρατία και την πλήρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους συμπολίτες μας να πάρουν μαζικά μέρος στον γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Για να τιμήσουμε τους αγώνες που δόθηκαν και να δώσουμε στους δρόμους μια νέα υπόσχεση πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προωθήσουμε την αντεπίθεση των δυνάμεων της εργασίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.