Κατά του νέου δημάρχου Αλμυρού το Σωματείο Καθαριστριών

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών Μαγνησίας, επισκέφτηκε προχθές τον νέο δήμαρχο Αλμυρού για να ενημερωθεί και να συζητήσει, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία, καθώς υπήρχαν οι καταγγελίες από τις καθαρίστριες της περιοχής, ότι με τις εντολές των αρμοδίων της δημοτικής αρχής δέχονται πιέσεις για να εργαστούν ταυτόχρονα σε δυο υπηρεσίες του Δήμου.

Η Διοίκηση εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στις πιέσεις που δέχονται οι καθαρίστριες και καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά και την στάση του δημάρχου απέναντι στην αντιπροσωπία του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών νομού Μαγνησίας.

Ο νέος δήμαρχος, με το «καλή μέρα» έδειξε με την συμπεριφορά του και την στάση του, στην ομιλία που απηύθυνε προς τους δημότες την μέρα της ορκωμοσίας, ότι θα κάνει «νέο ξεκίνημα προκειμένου να μετατραπούν τα προβλήματα του δήμου σε ελπίδα και προοπτική».

Σε ανακοίνωση του Σωματείου τονίζεται ότι ο δήμαρχος δεν συζητά με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, αντί να λύσει προβλήματα δείχνει την πόρτα της εξόδου στους εκπροσώπους τους, δεν γνωρίζει με ποιες συμβάσεις εργασίας, εργάζονται οι καθαρίστριες, ούτε τις πραγματικές συνθήκες που εργάζονται στα δημόσια σχολεία.

«Πιστεύουμε, ότι αυτές οι πρακτικές και οι εντολές που επιβάλετε στις καθαρίστριες, θα οδηγήσουν σε εργασιακές σχέσεις «λάστιχο» και την εντατικοποίηση των εργαζομένων. Θα βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά των σχολίων του Αλμυρού, από την στιγμή που οι προσλήψεις έγιναν για τις ανάγκες των σχολικών εγκαταστάσεων. Και να πληροφορηθείτε από τους Διευθυντές Σχολίων, ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν ελλείψεις και δεν περισσεύει κανείς στο κλάδο καθαριότητας», αναφέρει προς τον δήμαρχο Αλμυρού το Σωματείο.

Οι καθαρίστριες καλούν τις εργαζόμενες στην καθαριότητα να αντισταθούν σε πιέσεις, τις απειλές και μαζί με το σωματείο να δώσουν ταξική απάντηση σε κάθε εκβιασμό εκ μέρος του νέου δημάρχου και το επιτελείο του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.