Λευκό τοπίο, αλλά και σταδιακή βελτίωση

Ανοικτό το οδικό δίκτυο. Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά

Με χιόνι ξύπνησαν νωρίς σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου, και του Αλμυρού, καθώς από τις 4 το πρωί μέχρι τις 7, έπεσε χιόνι, που στρώθηκε σε ύψος περίπου 5 εκατοστών, ευτυχώς, χωρίς να πιάσουν οι δρόμοι. Χαρακτηριστικό στο υπόλοιπο και κυρίως το ορεινό δίκτυο της Μαγνησίας, ήταν ο πάγος και οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν όλη τη νύχτα με ρίψη άλατος, ώστε να πάνε οι μαθητές στα σχολεία το πρωί, διότι λειτούργησαν κανονικά. Σήμερα λειτουργεί και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο www.magnewsianews.gr η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι τις 7 το πρωί νέα χιονόπτωση έπεσε στις περιοχές Ν. Αγχιάλου και Αλμυρού, που είχε αποτέλεσμα να στρωθεί το χιόνι σε ύψος 5 εκατοστών περίπου. Το ευχάριστο ήταν ότι οι δρόμοι δεν καλύφθηκαν με χιόνι και η κυκλοφορία γινόταν χωρίς προβλήματα.

Όσον αφορά στον ορεινό όγκο του Πηλίου, κύριο χαρακτηριστικό ήταν ο παγετός, που δημιουργήθηκε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Τόσο στο Πήλιο, όσο στο Κεραμίδι και στα ορεινά του Αλμυρού, όλη τη νύχτα 16 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έριχναν αλάτι για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ώστε το πρωί να γίνουν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, όπως και έγινε χωρίς πρόβλημα, ανέφερε η κα Κολυνδρίνη.

Για σήμερα αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, καθώς δεν προβλέπεται νέα επιδείνωση και νέες χιονοπτώσεις, ενώ μοναδικό πρόβλημα θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Λειτουργεί το Χιονοδρομικό
Κανονικά λειτουργεί από σήμερα το πρωί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, με ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης, το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 20 μέχρι 50 εκατοστά του μέτρου, ενώ, για λόγους ασφαλείας (επειδή δεν έχει αρκετό χιόνι) δεν άνοιξε μόνο η περιοχή του μονού λιφτ.
Ήδη, από το πρωί υπάρχει μικρή κίνηση ανθρώπων, που ανέβηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο για να κάνουν τα αγαπημένα τους χειμερινά σπορ.

Με καθυστέρηση άνοιξαν τα σχολεία
Μια ώρα αργότερα άνοιξαν τα σχολεία σε Μούρεσι και Τσαγκαράδα, εκτός από τα νηπιαγωγεία, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. Ανοικτά τα σχολεία στο Ν. Πήλιο σύμφωνα με το δήμαρχο Ν. Φορτούνα, εκτός από το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και το Νηπιαγωγείο Μηλεών.
Χωρίς προβλήματα χιονόπτωση στη διάρκεια της νύκτας σε Πορταριά και Μακρινίτσα, όπου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βόλου Δ. Καντόλα, επιχείρησαν για τη διατήρηση του ανοικτού δικτύου, μηχανήματα της υπηρεσίας. Ελαφρά χιονόπτωση μετά τις 6 περίπου το πρωί και στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, ενώ αυξημένη ήταν η χιονόπτωση στη Ν. Αγχίαλο.

Κανονικά τα δρομολόγια
Κανονικά ο απόπλους του πλοίου από το λιμάνι του Βόλου για τις Β. Σποράδες.
Ξεκίνησαν μια ώρα αργότερα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τους ορεινούς προορισμούς εντός Μαγνησίας. Μέχρι Κανάλια το πρωϊνό δρομολόγιο για το Κεραμίδι.

Βελτίωση …
Στο νομό μας σύμφωνα με τον ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης,ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί, με τάση εξασθένησης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04…07 οC.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.