Με επιτυχία η δράση καθαρισμού

Kατά την πορεία προσκυνητών προς το Μοναστήρι της Εικονίστριας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η δράση καθαρισμού κατά τη διάρκεια της πορείας των προσκυνητών προς το Μοναστήρι της Εικονίστριας.
Πιο συγκεκριμένα, «με πρωτοβουλία του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ εντάχθηκε η Σκιάθος στις υποψήφιες περιοχές δράσης του περιβαλλοντικού προγράμματος ‘Προστατευόμενο Δάσος΄της εταιρείας Sanitas. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε στη σελίδα της εταιρίας στο facebook, η Σκιάθος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και εξασφάλισε τη συμμετοχή της.
Οι δύο φορείς αποφάσισαν η δράση να υλοποιηθεί την παρομονή της γιορτής της Παναγίας της Εικονίστριας, Πολιούχο του νησιού, όπου εκατοντάδες προσκυνητές συνοδεύουν πεζοί, την εικόνα της Παναγίας από το χωριό στο μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας, σε μια διαδρομή περίπου δύο ωρών μέσα από τα, μοναδικής ομορφιάς, δάση της Σκιάθου.
Έτσι με σύνθημα “Τηρούμε το έθιμο, διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό” τα Πουλιά (του Σ.Ε.Ο.) με τον πιο γλυκό τους τρόπο προέτρεψαν τους προσκυνητές να χρησιμοποιήσουν σακούλες της Sanitas για να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Στο τέλος της διαδρομής, παραδίδοντας τη σακούλα τους, οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα μικρό αναμνηστικό από την εταιρία. Στόχος μέσα από το μήνυμα να διαδωθεί πως μπορούμε να τηρούμε το έθιμο αλλά και να διατηρούμε τη φύση καθαρή.
Οι διοργανωτές, Ευχαριστούν θερμά την εταιρεία Sanitas που υποστήριξε τη δράση, επικοινωνιακά και με την δωρεά καθαριστικών και αναμνηστικών-χρηστικών δώρων.
Πιστεύοντας στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας, μέσα από τέτοιες δράσεις, θεωρούμε ότι είναι μία ευκαιρία για όλες τις οργανώσεις, μικρές – μεγάλες και όλους τους ενεργούς πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στον εθελοντισμό για το περιβάλλον.
Παράλληλα, παροτρύνουμε τις τοπικές μας κοινωνίες να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, η ευθύνη και η υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί γιατί αποτελούν το μεγάλο “κεφάλαιό” μας για σήμερα και για το μέλλον».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.