Με επιτυχία η ημερίδα για τη «Βιολογική Γεωργία στη Ζαγορά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα ημερίδα με τίτλο: «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ», Μηλιά – Ελιά – Καστανιά – Καρυδιά στο χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΑΓΛΑΪΔΑ στην Τσαγκαράδα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ενδιαφέρουσα ημερίδα από πλευράς κοινού, έγινε σε συνεργασία του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.
Συντονιστές της ημερίδας ήταν η κ. Μαριάννα Χατζηδημητρίου και ο κ. Ανδρέας Κατσιώτης αναπληρωτές καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά από τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης και ο Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ. Βασίλης Χατζόπουλος ξεκίνησαν οι ομιλίες.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Δημ. Μπιλάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνιδριτής Οργάνωσης Γη, ο οποίος ανέπτυξε λεπτομερώς το θέμα που αφορά την Βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς.
Στη συνέχεια ομιλήτρια ήταν, η κ. Φωτεινή Αγγελοπούλου, Γεωπόνος MSc Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βιοκαλλιεργητής, η οποία ανέπτυξε το θέμα της Βιολογικής καλλιέργειας της καστανιάς και της καρυδιάς.
Ομιλίες επίσης έκαναν ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σύμβουλος Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και Επιχειρήσεων Τροφίμων ο οποίος μίλησε για τα συστήματα ποιότητας στη γεωργία , τη Βιολογική γεωργία και το σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων και ο κ. Γιώργος Διαμαντάκος, Βιοκαλλιεργητής Μήλου κάτοικος Ζαγοράς με θέμα που ανέπτυξε αφορούσε «Το Μήλο, το Πήλιο και εγώ».
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο καθηγητής κ. Karim Farag, του Πανεπιστημίου Damanhour, Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, ο οποίος μίλησε για την ενίσχυση της ανάπτυξης του χρώματος και της συντηρησιμότητας των μήλων με τη χρήση φυσικών ενώσεων (Enhancing coloration and storability of apples by natural compounds).
Μετά το πέρας των ομιλιών οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους παραβρισκόμενους και τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.
Την ημερίδα παρακολούθησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι των όλων των Τοπικών Κοινοτήτων, νέοι αγρότες από την Ζαγορά, το Πουρί, καθώς επίσης και των άλλων χωριών, ομάδες παραγωγών, εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους ομιλητές, όλους τους παραβρισκομένους καθώς και όσους βοήθησαν για την διοργάνωση της ημερίδας αυτής και το ξενοδοχείο ΑΓΛΑΪΔΑ για την θερμή φιλοξενία του στην αίθουσα συνεδριάσεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.