Κόκκαλης από Λάρισα: «Η Θεσσαλία είναι τόπος κλιματικής καταστροφής – Ο ΚΟΣΜΟΣ έρχεται να δώσει λύσεις»

«Η Θεσσαλία είναι ένας τόπος κλιματικής καταστροφής, χτυπήθηκε πάρα πολύ σκληρά κι ακόμα δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές. Ο ΚΟΣΜΟΣ όμως φέρνει λύσεις με γνώμονα τον άνθρωπο, αλλά και προτάσεις για το περιβάλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Εθνικής Πράσινης Συμφωνίας και την πρόταση του κόμματος για την αναγέννηση της φύσης και των τοπικών κοινωνιών σε κοινή εκδήλωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ο κ. Κόκκαλης παρουσίασες την Εθνική Πράσινη Συμφωνία που αποτελεί ένα συνεκτικό, ολιστικό και τεκμηριωμένο στρατηγικό σχέδιο για την αποτελεσματική αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης στη χώρα μας, και την αντιμετώπιση κλιματικών καταστροφών.

Ο ίδιος εξήγησε ότι, στόχος της είναι να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα στην Πράσινη Μετάβαση ώστε να ανέβει το βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών με ασφάλεια και ευημερία για όλους και να αποτελέσει το master plan για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ειδικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που βίωσε με τον πιο δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης, αποτελεί μια θεμελιώδη πρόταση ανάκαμψης.

«Στη Λάρισα έχουμε καταλάβει πόσο επικίνδυνη είναι η κλιματική κρίση»

«Πρέπει όλοι να βρεθούμε μπροστά από τις κάλπες και να ψηφίσουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου προκειμένου να στείλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανθρώπους για να παλέψουν ενάντια στις τεράστιες προκλήσεις τα επόμενα πέντε χρόνια, που αφορούν τους πολέμους, την ενεργειακή κρίση, αλλά πάνω από όλα την κλιματική κρίση», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης.

Ενώ συνέχισε, «εδώ στη Λάρισα όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνη είναι η κλιματική κρίση και πόσο μας απειλεί και άμεσα θα πρέπει να υλοποιηθούν οι υποδομές για να αντέξουμε σε αυτό που μας έχουν ειδοποιήσει οι επιστήμονες ότι έρχεται».

Σχετικά με την ταυτότητα νέου κόμματος σημείωσε ότι, «ο ΚΟΣΜΟΣ έχει την επίσημη στήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και είναι ένα νέο κόμμα που εντάσσεται στην πράσινη πολιτική οικογένεια. Ο ΚΟΣΜΟΣ φέρνει λύσεις με γνώμονα τον άνθρωπο, αλλά και προτάσεις για το περιβάλλον».

«Δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές στη Θεσσαλία»

«Ο κόσμος αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια και βλέπει ότι οι κρατικές υποδομές και η δημόσια διοίκηση δεν είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τις παρούσες καταστάσεις. Βλέπει την έλλειψη ανθεκτικότητας όχι μόνο από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και την ακρίβεια, την ποιότητα της δημοκρατίας και διψάει για νέες σύγχρονες λύσεις», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία.

Σχετικά με την εικόνα που έχει αντικρύσει στη Θεσσαλία στην μεγάλη περιοδεία που πραγματοποιεί ανέφερε ότι, «είναι ένας τόπος κλιματικής καταστροφής, όπως ο Έβρος και η Βόρεια Εύβοια. Η Θεσσαλία χτυπήθηκε πάρα πολύ σκληρά κι έχω κάνει περιοδείες σε πολλά σημεία και ακόμα δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές. Στους πολίτες θα έλεγα να εργαστούμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτά τα φαινόμενα», κατέληξε ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ.

Τοποθέτηση έκανε και ο Τρικαλινός υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, σημειώνοντας πως πρέπει να απαντηθούν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη Θεσσαλία. «Η Θεσσαλία σε αυτές τις εκλογές πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα, όχι διαμαρτυρίας, αλλά ελπίδας. Ένα μήνυμα ότι θα ξεκινήσουμε από την αρχή και θα δώσουμε τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.