Μ. Χρυσοβελώνη: Άδικη η απορριπτική απόφαση για τις αυξήσεις εισφορών

Την στήριξή της εκφράζει η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφορικά με το υπόμνημα της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού τμήματος Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο της επιδόθηκε και δηλώνει την μεγάλη ανησυχία στον κλάδο των μηχανικών, η πληροφορία (από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο), ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 117/2015 απόφαση του, φέρεται να απέρριψε την προσφυγή του ΤΕΕ ενάντια στις αυξήσεις εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ για τυπικούς λόγους, ενώ η απόφαση δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στην ιστοσελίδα του ΣτΕ.

Με δεδομένο ότι η ισχύ της απόφασης για αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στους χιλιάδες μηχανικούς της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

Η κ . Χρυσοβελώνη κατόπιν ενεργειών της και σε συνεργασία με τον Βουλευτή Ευβοίας, κ. Ν. Μαυραγάνη καταθέτει ερώτημα προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Π. Κουρουμπλή σύμφωνα με το οποίο ερωτάται ο υπουργός εάν επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο η παραπάνω διαρρεύσασα πληροφορία, (αν όντως έχει εκδοθεί η συγκεκριμένη απόφαση) και τι προτίθεται να πράξει από εδώ και πέρα και επίσης επειδή μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να αντιμετωπιστεί η άποψη που αποφάνθηκε το ΣτΕ, η οποία ουσιαστικά δίνει το «πράσινο φως» να ισχύσουν οι αυξήσεις των εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, που η ανάλγητη διοίκησή του αυθαίρετα αποφάσισε, με ποιες ενέργειες προτίθεται η διοίκηση του υπουργείου να αναστρέψει την απόφαση αυτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.