Μ. Χρυσοβελώνη: Ας ξεκινήσει επιτέλους η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στην Ελλάδα

Στην τοποθέτησή της στη Βουλή στη συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε:

« Ξεκινώντας θα ήθελα επισημάνω μια σημαντική έλλειψη της σημερινής συζήτησης. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα κείμενο αναφοράς για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με προτάσεις και τεκμηρίωση ανα νομό που να αφορούν την νέα ΚΑΠ. Ένα τέτοιο κείμενο θα βοηθούσε μια δομημένη συζήτηση αποτελώντας κοινή αφετηρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Δεν μιλάω για μια προκάτ εισήγηση των υπηρεσιών αλλά για μια πολιτική σύνθεση εκ μέρους του περιφερειάρχη των διαφορετικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν τον κάθε νομό με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τον ανασχηματισμό στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Εν πάση περιπτώσει ένα τέτοιο προσχέδιο τουλάχιστον, θα έπρεπε να μας είχε δώσει ο κ. Αγοραστός πριν τη σημερινή συνεδρίαση για να δούμε ποια είναι η εικόνα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε σχέση με τις εθνικές παραμέτρους της νέας ΚΑΠ.

Θυμίζω εδώ ότι καθ’όλη την πρόσφατη προεκλογική περίοδο ο Κώστας Αγοραστός κατηγορούσε όλους τους άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες ότι δεν γνωρίζουν τις πρωτοβουλίες του ίδιου για την Θεσσαλία και ότι ασχολούνται με τα αγροτικά θέματα μόνο ευκαιριακά. Θα περίμενα λοιπόν -έστω και σήμερα- να δω τις έγγραφες προτάσεις του περιφερειάρχη για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη Θεσσαλία…
Μια τελευταία παρατήρηση είναι πως ελπίζω εν όψει και της σύντομης προθεσμίας αποστολής προτάσεων στη Ε.Ε που έβαλε το υπουργείο (1η Αυγούστου) ο σημερινός διάλογος να έχει όντως νόημα. Γιατί θα είναι πολύ άσχημο αν αποδειχθεί πως τέτοιες πολύ σημαντικές συζητήσεις για το μέλλον της Θεσσαλίας, όπως η σημερινή, αποτελούν απλά πρόφαση και δικαιολογία για την τεράστια καθυστέρηση της Συγκυβέρνησης να καταθέσει τις δικές της προτάσεις για το μέλλον της ΚΑΠ στη χώρα μας.
Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναμένουμε να ακούσουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις προτάσεις των κτηνοτρόφων αλλά και των υπόλοιπων φορέων και οργανώσεων του αγροτικού κόσμου. Στόχος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην διαμόρφωση ενός αξιόπιστου εθνικού σχεδίου εφαρμογής της ΚΑΠ 2014-2020 που ελπίζουμε να υποβληθεί επιτέλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.