Να διευθετηθεί το πρόβλημα με τη ρύθμιση των μηχανικών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ζητά με παρέμβαση της η Μ. Χρυσοβελώνη

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μ. Χρυσοβελώνη αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε για τους Μηχανικούς του ΤΕΕ Μαγνησίας από την απένταξή τους από τη ρύθμιση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΔΕ.

Συγκεκριμένα κατόπιν επικοινωνίας της κ Χρυσοβελώνη με τη Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Μαγνησίας κατόπιν κοινοποίησης υπομνήματος προς την ίδια, ενημερώθηκε ότι οι Μηχανικοί που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης από το Νοέμβριο και μετά, χάνοντας τη δόση του Ιουνίου, λόγω των capitals controls, τέθηκαν αυτόματα εκτός από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, παρόλο που κατέβαλαν διπλή δόση τον Ιούλιο, ώστε να είναι συνεπείς στη ρύθμιση που είχαν.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι να μην έχουν δικαίωμα να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω οφειλών και πρέπει να πληρώσουν το σύνολο των χρεών τους για να μπορέσουν να εκδώσουν άδειες, ενώ παράλληλα αποκλείονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Κατόπιν τούτων η κ. Χρυσοβελώνη προέβη σε παρέμβαση προς τον Πρόεδρο ΕΤΑΑ κ. Στυλιανό Πλιάκη προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των Μηχανικών και να επανέλθουν στην αρχική τους ρύθμιση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.