Να καταργηθούν τα διόδια Μοσχοχωρίου

Ζητά η Δημοκρατική Αριστερά Μαγνησίας

Να καταργηθούν τα διόδια Μοσχοχωρίου ζητά η Δημοκρατική Αριστερά Μαγνησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στην Π.Ε.Ο Βόλου – Λάρισας και συγκεκριμένα μεταξύ των χωριών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου είναι καιρός να συζητηθεί ψύχραιμα, πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα που βασανίζει και μερικές φορές σκοτώνει ανθρώπους που μετακινούνται μεταξύ των δυο Νομών.
Είναι κοινά παραδεκτό ότι :

1. Οι τιμές των διοδίων είναι υπερβολικές.
2. Τα διόδια Μοσχοχωρίου είναι έξω από κάθε λογική ως προς το χώρο αλλά και το ύψος του αντιτίμου.
3. Δεν έχουν διασφαλισθεί παράπλευροι αλλά συνάμα και ασφαλείς τρόποι μετακίνησης των κατοίκων χωρίς διόδια.
4. Η παλιά Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας έχει αυξημένη κίνηση, λόγω των υψηλών τιμών των διοδίων, παράλληλα δε, βρίσκεται και σε άθλια κατάσταση.
5. Το συντριπτικό ποσοστό των οδηγών φορτηγών επιλέγει αυτό το δρόμο με τεράστιους κινδύνους τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους άλλους κατοίκους της περιοχής που διασχίζει ο χωρίς καμία συντήρηση, και όχι τυχαία, δρόμος.

Είναι κοινή διαπίστωση και αίτημα της κοινωνίας ότι τα διόδια Μοσχοχωρίου δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό και πρέπει να καταργηθούν. Το δίπολο Βόλου – Λάρισας και η χωροταξική Ένωση προϋποθέτει ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων των δύο περιοχών. Τώρα πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες βελτίωσης της παλιάς Ε.Ο Βόλου – Λάρισας και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσες πρωτοβουλίες.

Τώρα πρέπει οι φορείς της Μαγνησίας και της Λάρισας να δράσουν ενωτικά, πέρα από κάθε είδους συμφέροντα για να δοθούν λύσεις.Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνουμε ο Δήμος Βόλου να αναλάβει πρωτοβουλία για ευρύτατη σύσκεψη με όλους τους φορείς της περιοχής όπου θα διαμορφωθούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα αιτήματα της περιοχής και συνάμα ένα αντίστοιχο διαδικητικό πρόγραμμα δράσης για προβολή και διεκδίκηση λύσης των προβλημάτων. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πρωτοβουλίες από την περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας με δεδομένο ότι ο σημερινός περιφερειάρχης ήταν ο βασικός εισηγητής του Νομοσχεδίου της σύμβασης παραχώρησης και των διοδίων. Οι ανακοινώσεις της σήμερα δεν μπορούν να πείσουν μιας και γνωστοποιούνται εκ των υστέρων.Ανάλογες πρωτοβουλίες και διαδικασίες πρέπει να κινηθούν και από τον Δήμο Λαρισαίων. Ας μη περιμένουμε άλλο και ας μη μετατίθενται οι ευθύνες, αλλά τα νέα παιδιά θα βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Βουλευτές, κόμματα, Δήμοι, κοινωνικοί φορείς αλλά και όλοι εμείς οι πολίτες πρέπει να κινηθούμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις.
Η κοινωνία αυτή τη φορά δεν πρέπει να περιμένει και να δράσει ενωτικά τώρα. Αύριο θα είναι πολύ αργά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.