Μετά την πάροδο ενός μηνός από την φημολογία περί «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία, το οποίο θα ανέρχεται σε ένα Ευρώ ανά αστέρι, ανά διανυκτέρευση, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην διαψεύδει κανένα δημοσίευμα. Για τον λόγο αυτό η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας επαναφέρει το καταστροφικό αυτό θέμα και πάλι στο προσκήνιο.
Όπως τονίζει, σε χθεσινό δημοσίευμα του ΣΕΤΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «στην κόψη του ξυραφιού κινείται ο ελληνικός τουρισμός όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση και μειώνεται η ανταγωνιστικότητα του κλάδου με την προσθήκη νέων, αυξημένων φόρων».
«Η περίοδος που διανύουμε διαμορφώνει τις κρατήσεις μας για την επερχόμενη τουριστική σεζόν τόσο στην περιοχή της Μαγνησίας αλλά και όλης της χώρας. Ήδη παρατηρείται μείωση κρατήσεων σε σχέση με το τι συνέβαινε το ίδιο διάστημα τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνουν οι ξενοδόχοι που καλούν τους βουλευτές της Μαγνησίας να πάρουν θέση πριν το πλήγμα είναι ανεπανόρθωτο.
Οι ξενοδόχοι επικαλούνται επιστολή που είχαν στείλει στην κυβέρνηση προ ενός μήνα, σύμφωνα με την οποία έχουν ήδη συμπιέσει τις τιμές των δωματίων τους στο έπακρο προκειμένου να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, απορροφώντας το 13% του ΦΠΑ, με μοναδικό γνώμονα την στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Ένα «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης», μια τέτοια επιβάρυνση στις επιχειρήσεις ή στους πελάτες τους, μόνο ανταγωνιστική δεν καθιστά τη χώρα μας.
«Ενώ οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από πλευράς ανταγωνιστικότητας, φορολογίας και υποχρεώσεων, κυριολεκτικά «πυροβολούνται», υπάρχει μία παντελώς ανεξέλεγκτη και ανθούσα παρα-αγορά καταλυμάτων ιδιωτών που τελεί υπό φορολογικό και λειτουργικό “απυρόβλητο”. Αντί, επομένως, να αναζητηθούν οι διαφυγόντες φόροι από τις τουλάχιστον 12 εκατ. διανυκτερεύσεις σε τέτοιου είδους «καταλύματα», στην ουσία, κάποιοι προτείνουν την περαιτέρω ενίσχυσή τους, δικαιώνοντας και ενθαρρύνοντας αυτό το όργιο αθέμιτου ανταγωνισμού», ανέφεραν οι ξενοδόχοι, που ζητούσαν από την κυβέρνηση να μην καταστρέψει τον τελευταίο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός και να πατάξει επιτέλους τα παράνομα καταλύματα.































