Οι μικροί συμπολίτες, έμαθαν για το λάδι…

Τα τμήματα των παιδικών σταθμών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στα εκπαιδευτικά πλαίσια της γενικότερης ενότητας «Παιδί και Περιβάλλον» το Νοέμβρη, αναφέρθηκαν στη χρησιμότητα και τη σημασία της «ΕΛΙΑΣ» ανά τους αιώνες.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν αρχικά με πλούσιο εποπτικό υλικό για την πολύτιμη προσφορά της στον άνθρωπο, αλλά και το συμβολικό της ρόλο ως ιερό δέντρο κατά την αρχαιότητα…, επισκέφθηκαν και γνώρισαν βιωματικά τη συγκομιδή με τα “λιόπανα”, το πάτημα με μυλόπετρες, κινούμενες από νερόμυλο, όλη τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, σε παραδοσιακά και σύγχρονα ελαιοτριβεία μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στο Κατηχώρι, στο Διμήνι, στην Αγριά στον Άνω Βόλο και σε διάφορα άλλα κτήματα αγροτικών περιοχών του Βόλου.

Οι δραστηριότητες στους παιδικούς σταθμούς, συνεχίστηκαν όλο το μήνα Νοέμβριο με επιμέρους χειροτεχνίες, θεατρικά δρώμενα, αθλητικούς αγώνες με έπαθλο “στεφάνι ελαίας” (“κότινο”) και φυσικά την παρασκευή του παραδοσιακού ελιόψωμου, ζυμωμένου από τα ίδια τα παιδιά!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.