Οπωροπώλες: «Μειώνουμε το βερεσέ για να επιβιώσουμε όλοι»

Προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, που πλέον, για να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα και να αγοράζουν τα βασικά, βάζουν πλαφόν στο βερεσέ, τόσο για να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους, όσο και για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους, που με 120 € βδομαδιάτικο, δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα καθημερινά.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά από την προηγούμενη Δευτέρα που έκλεισαν οι τράπεζες, μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος των Οπωροπωλών Μαγνησίας Γιάννης Μακρογιάννης, που σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι, με 120 € την εβδομάδα δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους και να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν.

Όπως ανέφερε υπάρχει αβεβαιότητα στον κόσμο και ότι αν αυτή η κατάσταση κρατήσει για διάστημα μηνών και συσσωρευτούν τα χρέη, ενώ διερωτήθηκε τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, που βρίσκονται σε απόγνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρογιάννη, οι συνταξιούχοι πάνε στο μάρκετ για να προμηθευτούν τα πρώτα είδη (ελαιόλαδο, όσπρια και ζάχαρη), για να έχουν κάποιες προμήθειες, ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχονται οπωροπωλεία και κρεοπωλεία.

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων, που ψωνίζουν και πληρώνουν με το μήνα, αλλά τώρα δυσκολεύεται ο ίδιος να τους εξυπηρετήσει, γιατί ο έμπορος και ο παραγωγός ζητούν τα χρήματα μετρητοίς για πουλήσουν εμπορεύματα.

«Αν μπουν στο μαγαζί 50 πελάτες με βερεσέ, δεν θα μπορώ εγώ να μαζέψω χρήματα για να πληρώσω για να αγοράσω τα είδη πρώτης ανάγκης. Ή θα φτάσω στο κλείσιμο ή θα πρέπει να καταδικάσουμε τους ανθρώπους αυτούς», δήλωσε ο οπωροπώλης.

Όπως ανέφερε «βρίσκουμε συνεπώς μια μέση λύση και δίνουμε βερεσέ, αλλά για πολύς μικρές ποσότητες (5-6 €, αντί για 30 που δίναμε πριν), για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε πάντες», ενώ ο κ. Μακρογιάννης κατέληξε ότι αρχίσαμε να φροντίζουμε μεταξύ μας για να δούμε πως θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε όλοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.