Ο δήμος δεν είναι για ψυχοθεραπεία»…

Ανοικτή επιστολή της αντιπολίτευσης στον Δ. Νασίκα

«Μετά τα κατάπτυστα και συκοφαντικά, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της σημερινής δημοτικής αρχής, δυστυχώς, αποδεικνύεται, πως είστε όχι μόνο άσχετοι, αλλά συκοφάντες και επικίνδυνοι, καθώς χρησιμοποιείτε τον Δήμο για να βγάζετε τις προσωπικές τους εμπάθειες και τα απωθημένα σας. Όμως ο Δήμος Ρ Φεραίου δεν είναι ΄΄γκρουπ θέραπι” για να βγάζουν μερικοί τα απωθημένα τους, ή να κάνουν ψυχοθεραπεία»., αναφέρει σε γραπτή της ανοικτή επιστολή, η αντιπολίτευση του δήμου Ρήγα Φεραίου στο Δ. Νασίκα. Όπως αναφέρεται, «Αν δεν μπορείτε να διοικήσετε, να πάτε σπίτι σας.
Αλλά μόνο σε τέτοιες «τακτικές» έχετε συνηθίσει να επιδίδεστε. Τώρα θα αλλάξετε? (τζογαδόρικα, τυχοδιωκτικά, προκειμένου να έξασφαλισθούν έμμισθες θέσεις για αιρετούς, έρποντας και γλείφοντας από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, ξοδεύοντας λεφτά για απευθείας αναθέσεις στους ανθρώπους του συνδυασμού)
Γνωριζόμαστε όλοι εδώ πέρα.
Και στον πανικό σας, αφού δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα με τις κραυγαλέες αυξήσεις στα τέλη οι οποίες έχουν «τσακίσει» τους δημότες εν μέσω κρίσης, φτάσατε στο κατάντημα να ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα, ανακαλύπτοντας δήθεν ελλείμματα, νομίζοντας ότι έτσι θα αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη.
Όμως θα αποτύχετε οικτρά, όπως απέτυχαν και όλες οι προηγούμενες απόπειρες που κανατε. Γιατί μόνο αυτό ξέρετε να κάνετε. Να ασχολείστε με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, γιατί νιώθετε κατώτεροι, κάτι που έχουν καταλάβει όλοι οι δημότες οι οποίοι δυστυχώς βλέπουν ένα Δήμο που εδώ και μερικούς μήνες σέρνεται και δεν παράγεται κανένα έργο.
Εμείς απέναντι σε όλους αυτούς τους συκοφάντες που κανείς πλέον δεν μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά, λέμε ότι έχουμε ψηλά το κεφάλι της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας.
Και στο παραλήρημα της Δημοτικής Αρχής απαντάμε ότι ο απολογισμός του 2012 του δήμου Ρήγα Φεραίου ελέγχθηκε όπως συνηθίζεται σε όλους τους δήμους από ορκωτούς λογιστές και η εισήγηση των ορκωτών ήταν η έγκριση του απολογισμού, γιατί όλες οι διαδικασίες ήταν απολύτως νόμιμες. Και αυτή είναι η πραγματικότητα.
Παραθέτουμε και τα εξής στοιχεία για να έχει ο δημότης ξεκάθαρα εικόνα:
Στο τέλος του 2012 τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν 2.345.201,31 ευρώ και οι αντίστοιχες οφειλές και υποχρεώσεις ήταν 1.512.913,79 ευρώ.
Το έλλειμμα χρήσεως είναι 821.355,97 το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι κατά τη διάρκεια του έτους 2012 ξοδέψαμε, όσα έσοδα είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και επιπλέον από το αποθεματικό που είχαμε (το οποίο τέλος του 2011 ήταν 2.849.602,93) ξοδέψαμε 821.355,97 ευρώ.
Και να θυμίσουμε σε όλους ότι το 2012 ήταν η χρονιά που έγιναν οι μεγαλύτερες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων.
Και φτάνει στο επαίσχυντο σημείο η Δημοτική Αρχή να διαμαρτυρηθεί γιατί δεν αυξήσαμε τα τέλη. Άκουσον-άκουσον.
Σας , απαντάμε λοιπόν πως η προηγούμενη δημοτική αρχή προτίμησε, αντί για έναν πλούσιο δήμο με φτωχούς δημότες, να έχει έναν δήμο νοικοκυρεμένο, που να μπορεί να αποπληρώνει τις οφειλές και τις υποχρεώσεις του, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες με επιπλέον δημοτικούς φόρους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.