Ο Πάρις Μουτσινάς για την Άλλη Μεριά

Σε δήλωση του, ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, αναφέρεται στην οδική απομόνωση, όπως την χαρακτηρίζει, της Άλλης Μεριάς.

«Συμμεριζόμενος την αγωνία του Αντιδημάρχου Βόλου κ. Γιάννη Γκουντέλια για την απαγόρευση της κυκλοφορίας προς Βόλο μέσω Άλλης Μεριάς, και χωρίς να επαναλάβω τα λογικά και προφανή επιχειρήματα τα οποία έθεσε θέλω να υπενθυμίσω ότι:

Ο δρόμος που συνδέει την Άλλη Μεριά με το Κύκλωμα Πηλίου, παρότι υπήρχε επί τριάντα χρόνια, δεν είχε ποτέ χαρακτηριστεί. Επί της Δημαρχιακής μου θητείας στο Δήμο Ιωλκού και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (60/2010) αναγνωρίζοντας την χρησιμότητα του δρόμου ο οποίος συνέδεε (στην πράξη αποκλειστικά) την Άλλη Μεριά με τους οικισμούς του Δήμου Ιωλκού, έγινε εκκίνηση της διαδικασίας αναγνώρισης, άρα και αναβάθμισης, του συγκεκριμένου δρόμου ως κυριότερου δημοτικού.
Αφού κατατέθηκαν στην (τότε) Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας οι αναγκαίες μελέτες και εκθέσεις, η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2010, λίγο πριν την λήξη της Δημαρχιακής μου θητείας, με την δημοσίευση στο ΦΕΚ (Τεύχος ΑΑΠ 412/2010) της σχετικής απόφασης της τότε αρμόδιας Αντινομάρχου κας Αναστασίας Οικονόμου.

Παρότι πέρασαν τέσσερα χρόνια, είναι προφανές ότι δεν έγιναν μέχρι σήμερα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η συγκοινωνιακή ροή του χαρακτηρισμένου πλέον «κυριότερου δρόμου» μεταξύ της Άλλης Μεριάς και των οικισμών του πρώην Δ. Ιωλκού, ο οποίος αποτελεί και μία πύλη του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου προς το Πήλιο.
Πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούμε, να αναλάβουμε το μερίδιο των αρμοδιοτήτων μας, να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε ώστε να δοθούν επιτέλους λύσεις» αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.