«Ο ΦΠΑ μετατρέπει τον δικηγόρο από δημόσιο λειτουργό σε έμπορο»

Νέα μέλη εντάχθηκαν στον Δικηγορικό Σύλλογο

Έντεκα νέα μέλη προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα 588 του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Τα νέα μέλη, τα οποία προηγουμένως έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο , υποδέχτηκαν στο γραφείο του Συλλόγου ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ.κ. Λάζαρος Γαϊτάνης και Βασίλειος Μπακαλιάνος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «καλωσορίζοντας τα νέα μέλη ο Πρόεδρος έκανε αναφορά στις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο κλάδος συνεπεία της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών διατάξεων. «Είναι φανερό, τόνισε «ότι στις μέρες μας κάποιοι επιδιώκουν την εξαφάνιση του μικρομεσαίου δικηγόρου προς όφελος ελάχιστων μεγάλων εταιριών». Το επιδιώκουν στο όνομα της δήθεν απελευθέρωσης: Με τη φορολόγηση με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, με τεκμήρια διαβίωσης, καθώς και με το τέλος επιτηδεύματος, που επιβαρύνουν ακόμη και τον χωρίς ούτε μία παράσταση δικηγόρο. Με την επιβολή ΦΠΑ 23%, που μετατρέπει τον δικηγόρο από δημόσιο λειτουργό σε έμπορο. Με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, τις όποιες, για το 2013, το 40,50% των δικηγόρων του Βόλου δεν κατάφερε να τις καταβάλλει. Με χαμηλές αμοιβές , που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των χωρών της Ε.Ε.

Μέτρα βελτίωσης

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές κλίμα ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου επιδιώκει να δώσει μικρές «ανάσες ζωής» στα μέλη του, έτσι ώστε να παραμείνουν στο επάγγελμα , προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο.
Ήδη ο Σύλλογος έχει προβεί στην υλοποίηση άμεσων μέτρων βελτίωσης της καθημερινότητας όπως χαρακτηριστικά : Τη δωρεάν πρόσβαση σε δύο τράπεζες νομικών πληροφοριών, την έκδοση αγωγοσήμων από το Σύλλογο, την κατάργηση του ενσήμου του Δ.Σ.Β. τόσο στις αιτήσεις των μελών προς τον Σύλλογο όσο και στη θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής στις μεταφράσεις και τον προσδιορισμό εφέσεων στο Εφετείο Λάρισας μέσω μελών του Δ.Σ.Β. Παράλληλα έχει δρομολογήσει πολλά άλλα άμεσα μέτρα, που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες.
Τα νέα μέλη του Συλλόγου είναι τα εξής:
1)Ακρίβου Σταυρούλα του Νικολάου, 2)Γεωργαλιού Γιασεμή του Γεωργίου
3) Κατσουλάκης Στέφανος του Μιχαήλ, 4)Κολλάτου Μαγδαληνή-Εμμανουέλα του Μιλτιάδη, 5)Κοττά Νικολέτα του Δημητρίου, 6)Μαλισιώβα Μαρία του Κων/νου
7)Πετρόπουλος Γεώργιος του Κων/νου, 8)Σφέτσου Αγγελική-Υπομονή του Βαϊου
9)Τέρπου Παναγιώτα του Γεωργίου, 10)Τιλιγαδά Ελένη του Δημητρίου
11)Τσιάμη Ευλαλία του Χρήστου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.