Παράταση πληρωμής ασφαλίστρων ΟΓΑ

Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με άλλους εφτά συνυπογράφοντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ.
Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου σε παλαιότερα ερωτήματα σχετικά με το ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και άλλων αγροτικών πληρωμών, η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης επρόκειτο να πληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου 2015, ενώ οι άλλες αγροτικές πληρωμές θα ολοκληρωθούν ως τον Ιούνιο 2016 και θα δοθούν σε δύο δόσεις.
Εντούτοις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ακόμη αναμένουν αυτές τις πληρωμές, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ήδη μέσα στους δύο τελευταίους μήνες, έχουν καταβληθεί Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, έξοδα για όργωμα, σπορά, λίπανση κ.λ.π. των αγρών, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η οικονομική κατάσταση για αγρότες και κτηνοτρόφους, είναι αφόρητα πιεστική.
Εκτός αυτών ο ΟΓΑ έχει εκδώσει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι του ταμείου, καθώς και οι εργάτες γης, να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το Α’ εξάμηνο του 2015 ως την 30η Νοεμβρίου.
Βεβαίως και οι ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει να πληρωθούν. Ζητείται η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν καταβληθεί οι ενισχύσεις, που με ευθύνη της Κυβέρνησης, για πρώτη φορά, έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ. Σε διαφορετική περίπτωση, η πλειοψηφία των αγροτών δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις εισφορές εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα και ο αγροτικός φορέας να χάσει χρήματα και μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού, να μείνει ανασφάλιστο.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Εάν προτίθεται να δώσει παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση στους αγρότες;» καταλήγει η ερώτηση των εφτά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.