Παράταση της προθεσμίας επιδοτούμενου προγράμματος

Που αφορά αποφοίτους Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ

Παράταση δόθηκε στην προθεσμία επιδοτούμενου προγράμματος, που αφορά αποφοίτους Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ. Πιο συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ έως 29 ετών, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα: «Πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας Ι.Ε.Κ., ΕΠΑ.Λ,ΕΠΑ.Σ» μέχρι και τις 09/02/2015 και ώρα 24:00 καθώς δόθηκε παράταση προθεσμίας.

Το ειδικότερο αντικείμενο της παρούσας Πράξης αφορά στην παροχή επιδοτούμενων προγραμμάτων επιμόρφωσης, με συνδυασμό θεωρητικού μέρους διάρκειας 80 ωρών και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις διάρκειας 6 μηνών, σε 7.000 αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ (με Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Κρατική Βεβαίωση Πιστοποίησης) έως 29 ετών που είναι δημότες των 8 Περιφερειών Σύγκλισης (ήτοι Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Βόρειο Αιγαίο).

Το καθαρό ύψος της επιδότησης-υποτροφίας στους ωφελούμενους έχει οριστεί σε 400€ για το θεωρητικό μέρος και 480€ μηνιαίως για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας με την καταβολή των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών αντίστοιχα.
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα, πρέπει να προσκομίσουν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (Μακρυνίτσης 38, 2ος όροφος), τα εξής δικαιολογητικά και όσοι έχουν υποβάλλει Αίτηση και δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά να τα προσκομίσουν μέχρι την τελική προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών :

1) Αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο
2) Σε περίπτωση που είναι άνεργος, την κάρτα ανεργίας σε ισχύ
3) Αντίγραφο ατομικού εκκαθαριστικού εφορίας έτους 2014 (εισοδήματα 2013) ή σε περίπτωση που δεν υπέβαλε αίτηση, βεβαίωση από εφορία για μη δήλωση εισοδήματος
4) πιστοποιητικά ξένων γλωσσών
5) -για αποφοίτους ΙΕΚ: Βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης ή βεβαίωση πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ (από ΕΟΠΠΕΠ)
-για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ: Πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας
-για αποφοίτους ΕΠΑ.Σ: Πτυχίο ΕΠΑ.Σ

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τηλ. 2421024735, ώρες 09:00-14:00 (αρμόδιο άτομο: Περιστεροπούλου Δήμητρα), είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ όπου λειτουργεί ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της Πράξης με υπέρτιτλο http://inegsee.gr/apofiti-iek-epas-epal/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.