Παραδοσιακή εκδήλωση στο Τρίκερι την Πρωτομαγιά

Ο σεναριογράφος εμπνεύστηκε από την περιοχή και θα συμπεριλάβει στα γυρίσματα τις Κόττες και την Αγία Κυριακή

«Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015, τόσο στους αγρούς όσο και στον οικισμό στο Τρίκερι, όπως γίνεται παραδοσιακά πολλά χρόνια τώρα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την εφετινή πρωτομαγιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικερίου.
Στην εκδήλωση, οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι κοπέλες του χωριού αλλά και άνδρες φορούν την υπέροχη παραδοσιακή τους φορεσιά [όπως κάνουν την Παρασκευή του Πάσχα στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής], φτιάχνουν ανθοδέσμες από διάφορα λουλούδια τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς. Τα τραγούδια και οι χοροί ξεκινούν από τους αγρούς και ολοκληρώνονται στην πλατεία του χωριού. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή διασώζονται μέχρι σήμερα πολλά παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία είναι αφιερωμένα στην άνοιξη, την ανθοφορία, αλλά και αποτελεί παράλληλα μία ωδή προς τις γυναίκες του Τρικερίου, οι οποίες μέσα από πολλές δυσκολίες διατήρησαν την ζωή και την παράδοση στην περιοχή.

Σαν επιστέγασμα, οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι κοπέλες του χωριού, την πρωτομαγιά κάνουν στεφάνια από λουλούδια, τα οποία αναρτούν στην πόρτα του σπιτιού με μια κορδέλα ροζ ή κόκκινη. Το στεφάνι αυτό παραμένει εκεί μέχρις ότου να ξεραθεί. Ο Σύλλογος καλεί, τόσο τα μέλη του αλλά και όλους τους κατοίκους του Τρικερίου, όσο και τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή, να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν με τον Ελληνικό παραδοσιακό τρόπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.