Πολύ μικρή ακόμη η τουριστική κίνηση για τις Απόκριες στη Μαγνησία

Πολύ μικρή είναι η τουριστική κίνηση για τις Απόκριες στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενώ η Ένωση Ξενοδόχων ζητά από την Περιφερειακή Ενότητα, τους Δήμους και τους φορείς, συντονισμό, για να γνωστοποιούνται νωρίς οι εκδηλώσεις, κάτι που εκτιμά ότι μπορεί να γίνει με την ίδρυση ενός φορέα επικοινωνίας του τουρισμού.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ανέφερε ότι, με την ανακοίνωση της διεξαγωγής των εκλογών, υπήρξε πάγωμα των κρατήσεων, λέγοντας ότι ο τουρισμός είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν και σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία έχει αντίκτυπο παντού και ευχήθηκε να υπάρξει γρήγορα νέα κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι ο τουρισμός θέλει ειδικό χειρισμό και πρέπει με προσεκτικά βήματα να αναφερόμαστε στο κομμάτι αυτό, όταν υπάρχουν διάφορα ζητήματα».

Τα προβλήματα των ξενοδόχων, τόνισε ο πρόεδρος, κοινοποιήθηκαν στα πολιτικά κόμματα, ενώ υπήρχε καλή επαφή με το υπουργείο Τουρισμού, έγιναν πράγματα και λύθηκαν προβλήματα, αλλά εκτίμησε ότι η άνοδος του ΦΠΑ πάνω από 13% θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό.

Αναφερόμενος στο θέμα της Αποκριάς, ο κ. Ζαφείρης, δήλωσε ότι ήδη υπήρχαν κάποιες κρατήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακυρωθεί, ωστόσο κινητικότητα δεν υπάρχει ακόμη.
Ερωτηθείς αν ρόλο παίζει το γεγονός ότι δεν θα γίνουν στο Βόλο καρναβαλικές εκδηλώσεις, ο πρόεδρος των ξενοδόχων απάντησε ότι γίνονται εκδηλώσεις για το καρναβάλι, αλλά πρέπει να υπάρξει συντονισμός και επανερχόμαστε στην ίδρυση ενός φορέα για την επικοινωνία του τουρισμού που θα γνωστοποιεί τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή και οι ξενοδόχοι να το προτείνουν στους πελάτες τους.
«Συνεπώς χρειάζεται συντονισμός και όχι να διώχνουμε κόσμο. Μέχρι στιγμής υπάρχει καλή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τους Δήμους», ανέφερε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι με τις προσφορές και την προσπάθεια που κάνουν οι ξενοδόχοι να φέρουν τον κόσμο στην περιοχή μας, θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή δουλειά για να μπορέσει ένας επαγγελματίας να συντηρήσει την επιχείρησή του και να μην την κλείσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.