Πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων αστρονομίας

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 4η Οκτωβρίου, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, η απονομή των βραβείων Αστρονομίας στους μαθητές που πρώτευσαν στον φετινό 19ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο αστρονόμος – ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας κ. Μανώλης Γεωργούλης, ο επίτιμος καθηγητής αστρονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Μελίδης, ο βουλευτής μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι και άλλων επισήμων της Μαγνησίας.

Ο γραμματέας της Εταιρείας έκανε την αρχική εισήγηση και αμέσως το βήμα κατέλαβε ο κ. Γεωργούλης, ο οποίος με παραστατικές εικόνες παρουσίασε για 15 λεπτά, τα τελευταία αστρονομικά ευρήματα στο ακροατήριο, όπως π.χ. τη φωτογραφία του απόηχου της Μεγάλης Έκρηξης, μερικές αξιόλογες ηλιακές εκρήξεις κ. λ.π., καταχειροκροτούμενος.

Την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές που πήγαν στη NASA με την καθηγήτριά τους κ. Ήρα Μητροπούλου, οι οποίοι με αφηγηματικό λόγο και εικόνες περιέγραψαν τα «αθλήματα» που έκαναν και τα γεγονότα που έζησαν, μαζί με τους αστροναύτες στη διαστημική κατασκήνωση της Αλαμπάμα.

Το ίδιο συνέβη και με τα παιδιά τη Ολυμπιάδας της Ρουμανίας, οι οποίοι είχαν επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Σειραδάκη, καθηγητή αστρονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον κ. Λουκά Ζαχείλα, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και περιέγραψαν με ζωηρά χρώματα την τριπλή και εξαιρετικά δύσκολη εξέταση που υπέστησαν, αλλά τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν ένα χάλκινο μετάλλιο και δυο τιμητικές διακρίσεις.

Ας σημειωθεί ότι φέτος από τις 5 ολυμπιακές αποστολές των μαθητών, μόνον η Εταιρεία Αστρονομίας και η Μαθηματική Εταιρεία, έφεραν μετάλλια στην πατρίδα μας.
Στο τέλος της τελετής επιδόθηκαν τα βραβεία στους μαθητές από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μαυρομμάτη και τον επίτιμο αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μουτσιάρα, κληρώθηκε ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο και όλοι μαζί έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.