Προσφορά Mobile εφαρμογής Θαλάσσιου Πλοηγού στο Λιμενικό

Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει και τις Β. Σποράδες

Η εταιρεία ΧΑΡΤΗΣ Ολοκληρωμένες Ναυτικές Υπηρεσίες ΙΚΕ (HARTIS) με σκοπό να ενισχύσει το έργο του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα το δύσκολο έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής προσφέρει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος 100 άδειες χρήσης της εφαρμογής PLOIGOS που έχει αναπτύξει, η οποία αποτελεί ψηφιακή έκδοση των (ναυτιλιακών οδηγιών) των Ελληνικών Θαλασσών ΠΛΟΗΓΟΣ διαμορφωμένη για συσκευές smartphones και tablets.

Η εφαρμογή είναι μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο , αφού δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πλοηγηθεί πολύ γρήγορα με τη βοήθεια χαρτών σε σημεία ενδιαφέροντος και να διαβάσει ναυτιλιακές πληροφορίες, όπως οδηγίες είσπλου σε λιμένες, αγκυροβόλια αλλά και σε φυσικά θαλάσσια καταφύγια. Περιλαμβάνει οδηγίες ασφάλειας, τοπικά προγνωστικά καιρού, ανέμους, ρεύματα, κινδύνους, καταφανή σημεία και άλλες ναυτικές οδηγίες για όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Ελληνικού Αρχιπελάγους, πληροφορίες οι οποίες συλλέχθηκαν με την αξιοπιστία επιτόπιων ερευνών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, καθώς και με την συνδρομή πλωτών και χερσαίων μέσων της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η εφαρμογή PLOIGOS πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει σημαντικά τους Αξιωματικούς και Κυβερνήτες πλωτών περιπολικών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο Πέλαγος, να πλέουν με μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς θα διαθέτουν εύκολα και άμεσα τις ναυτικές οδηγίες για τις θαλάσσιες περιοχές που επιχειρούν.

Για την εταιρεία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η συνδρομή με αυτό τον τρόπο στις δράσεις έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, που τόσο κρίσιμη σημασία έχουν αποκτήσει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, για τη διάσωση ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει λόγω πολέμου τις εστίες τους και αναζητούν μια καλύτερη μοίρα στην Ευρώπη.

Παράλληλα η εταιρεία μας είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ανανεωμένη τρίτη έκδοση της εφαρμογής PLOIGOS (ελληνική έκδοση) και SAIL-PILOT (αγγλική έκδοση). Η εφαρμογή αφορά όλους τους φίλους της ανοιχτής θάλασσας που αναζητούν οδηγίες πλοήγησης, συμπληρωματικές ως προς τους ναυτικούς χάρτες, για σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και για τον απόπλου και τον κατάπλου σε λιμάνια ή άλλα θαλάσσια καταφύγια.

Η HARTIS, με σκοπό να αναδείξει το πλήθος των εναλλακτικών θαλάσσιων αποδράσεων που έχουν οι φίλοι της ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα, έχει χωρίσει το Ελληνικό Αρχιπέλαγος σε εννέα Ιστιοπλοϊκές Περιοχές (Sailing Areas). Κατά αντιστοιχία, τα δεδομένα της εφαρμογής είναι χωρισμένα σε 9 ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, που ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί εύκολα και γρήγορα να αγοράσει (κατεβάσει), όπως θα αγόραζε ένα τεύχος του έντυπου Πλοηγού. Το κόστος των βιβλιοθηκών των ιστιοπλοϊκών περιοχών κυμαίνεται από 7,99 ευρώ έως 14,99 ευρώ, και σχετίζεται με το πλήθος των πληροφοριών που περιλαμβάνει η κάθε βιβλιοθήκη.

Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει και είναι διαθέσιμες προς αγορά 8 βιβλιοθήκες Ιστιοπλοϊκών Περιοχών, τα Ιόνια Νησιά, τα Δωδεκάνησα, το Μυρτώο Πέλαγος, τον Κορινθιακό Κόλπο, το Βορειοανατολικό Αιγαίο, τον Σαρωνικό Κόλπο και τις Σποράδες. Το ερχόμενο καλοκαίρι προγραμματίζεται να προστεθεί και η περιοχή των Κυκλάδων.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι με την ολοκλήρωση και των εννέα (9) περιοχών, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει πληροφορίες για περίπου 500 Λιμένες, 450 Λιμενίσκους, 40 Μαρίνες, 150 Αλιευτικά Καταφύγια, 950 Ακρωτήρια, 500 Νησιά, 1150 Βραχονησίδες, 65 Διαύλους, 250 Ναυτικούς Κινδύνους, 850 Ορμίσκους, 900 Όρμους, 100 Στενά, 150 Φάρους και άλλα πολλά ιδιαίτερα σημεία ναυτικού ενδιαφέροντος.

Για κάθε περιοχή και σημείο ενδιαφέροντος υπάρχει διαδραστικός ναυτικός χάρτης, που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αντιληφθεί άμεσα τη θέση του σε σχέση με αυτό, έτσι ώστε να μπορέσει να πλοηγηθεί με ασφάλεια, καθώς επίσης η εφαρμογή περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό φωτογραφιών και λεπτομερή σκαριφήματα λιμανιών.

Η ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει δωρεάν οδηγό για τα Λιμάνια της Ελλάδας, με όλα τα Λιμεναρχεία, Σταθμούς Ανεφοδιασμού Καυσίμων και συνεργεία Επισκευής Σκαφών Αναψυχής. Επίσης περιλαμβάνει μια εκτενής εισαγωγή στις Ναυτιλιακές Οδηγίες καθώς και βασικές Οδηγίες Πλοήγησης στην Ελλάδα.

Η HARTIS, προσκαλεί τους φίλους της Ιστιοπλοϊας να κατεβάσουν την εφαρμογή και να στείλουν σχόλια και προτάσεις βελτίωσης. H mobile εφαρμογή του Πλοηγού είναι διαθέσιμη, μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων Google Play και Apple Store, ακολουθώντας αντίστοιχα τους παρακάτω συνδέσμους:

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.hartis.ploigos
https://itunes.apple.com/us/app/ploegos/id889706917?ls=1&mt=8
Επίσης είναι διαθέσιμη και η αγγλική έκδοση της εφαρμογής (Sail-Pilot):
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.hartis.sailpilot
https://itunes.apple.com/us/app/sail-pilot/id856166018?mt=8

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.