Π. Μουτσινάς: «Ακύρωση όλων των ειδοποιητηρίων του ΚΕΑΟ»

Μέχρι την οριστική διευθέτηση των ρυθμίσεων

Με Επίκαιρη Ερώτηση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, ζητά από τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να ακυρώσει όλα τα μέχρι σήμερα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και να αναστείλει την αποστολή νέων, μέχρι την οριστική διευθέτηση των νέων ρυθμίσεων που αναμένονται. Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,
Μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, οι μικροί έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες βρίσκονται αντιμέτωποι με πραγματική οικονομική ασφυξία. Εκ των πραγμάτων, οι μικροεπαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα αυτές να γίνονται ληξιπρόθεσμες και να αυξάνονται συνεχώς και λόγω των προστίμων.

Και ενώ η κυβέρνηση, έχει δηλώσει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για 100 ή και περισσότερες δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) έχει δρομολογήσει και αποστέλλει ειδοποιητήρια για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, τα οποία το μόνο που τελικά επιτυγχάνουν είναι η τρομοκράτηση των μικροεπαγγελματιών και η δημιουργία αμφιβολίας για τις προθέσεις προώθησης των ρυθμίσεων.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σκοπεύει να ακυρώσει όλα τα μέχρι σήμερα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και να αναστείλει την αποστολή νέων, μέχρι την οριστική διευθέτηση των νέων ρυθμίσεων που αναμένονται;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.