Π.Μουτσινάς: «Ανέκδοτο το προεδρικό διάταγμα»

Για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

Με την παρ.4 του άρθρου 6 του νόμου 4024/2011, οριζόταν ότι με προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης «μπορεί να προβλέπεται η αναγνώριση για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη και της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των κρατών μελών της Ε.Ε., μέχρι επτά (7) έτη, κατ’ ανώτατο όριο και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο εδάφιο πέμπτο της παρούσας παραγράφου». Στην ίδια διάταξη προβλέπεται επίσης ο τρόπος και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης αντίστοιχης προϋπηρεσίας για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους.

Τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση του νόμου (27.10.11), το εν λόγω Π.Δ. δεν έχει ακόμη εκδοθεί και χιλιάδες υπάλληλοι συνεχίζουν να στερούνται την προσμέτρηση του χρόνου εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα, με αρνητικές επιπτώσεις στη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη.
Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό μάλιστα με την μεθόδευση που ακολουθεί η κυβέρνηση για να επιβάλλει τις μνημονιακές της συμφωνίες, αποτελεί μια ακόμη πράξη κατάφορης παραβίασης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και εμπαιγμό των ίδιων των εργαζομένων.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: Πότε επιτέλους θα εκδοθεί το Π.Δ. που προβλέπεται από τη νομοθεσία για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των Δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα ;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.