Π. Μουτσινάς: Καθυστερούν τα έξοδα κηδείας από ασφαλιστικά ταμεία

Λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή εξόδων κηδείας σε δικαιούχους, για οφειλές που ανάγονται ακόμη και στο Φθινόπωρο του 2013, από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) ο οποίος έχει απορροφηθεί από το ΙΚΑ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για τον λόγο ύπαρξης των μεγάλων καθυστερήσεων και ζητούσε να ενημερωθεί για το πότε θα γίνει η καταβολή των οφειλομένων.

Στην απάντησή του ο Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης, αφού παρέθεσε την ήδη γνωστή νομοθεσία, κατέληξε:
«Λόγω των μεταβολών που επήλθαν, της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων και γενικά της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων τους, η χορήγηση των εξόδων κηδείας πραγματοποιείται για τους δικαιούχους του Νομού Αττικής από τη Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του ΟΠΑΔ (Κεντρική Υπηρεσία), χωρίς καθυστερήσεις.
Όσον αφορά στις Περιφερειακές Υπηρεσίες, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνει έλεγχος των αιτήσεων και των δικαιολογητικών και σύντομα να καταβληθούν και εκεί τα έξοδα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.»

Για την παραπάνω απάντηση ο βουλευτής δήλωσε:
«Άλλη μία απόδειξη της αναλγησίας και ανικανότητας της κυβερνητικής πολιτικής η απάντηση του κ. Υπουργού για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή εξόδων κηδείας από ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι οδυνηρό, μέσα στην δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά, η κυβερνητική πολιτική να διαμορφώνει πολίτες δύο ταχυτήτων, και να υπάρχουν συμπολίτες μας που βιώνουν πέρα από την λύπη για την απώλεια προσφιλών προσώπων, ακόμη μεγαλύτερη οικονομική συμπίεση επειδή η Πολιτεία είναι ανίκανη να τακτοποιήσει έγκαιρα και δίκαια τις υποχρεώσεις της.
Και ακόμη οδυνηρότερη είναι, η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει ένα θετικό χρονοδιάγραμμα, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς τους πολίτες. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό με το «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια». Πρέπει να σταματήσουν οι οριζόντιες και χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση περικοπές προσωπικού καθώς και οι ανοργάνωτες αναδιαρθρώσεις, που οδηγούν στην αδυναμία δίκαιης και σωστής εξυπηρέτησης των πολιτών από την Πολιτεία. Επιτέλους, για να αντιμετωπιστεί η κρίση και να προοδεύσει η χώρα μας, απαιτείται ένας πραγματικός εθνικός σχεδιασμός με οργάνωση, προγραμματισμό και κοινωνική δικαιοσύνη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.