Στο Βελεστίνο υποψήφιοι του ΚΚΕ

Με δεκάδες πολίτες, του Βελεστίνου συνομίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μαγνησία Νίκος Αγγελής και Θεόδωρος Τσαλούχας, που βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή και επισήμαναν ότι από την επόμενη ημέρα όλα τα προβλήματα θα είναι παρόντα στην καθημερινότητα και για το λόγο αυτό για να είναι ο λαός δυνατός, χρειάζεται να είναι δυνατό το ΚΚΕ, για να οργανώσει τους αγώνες που θα έρθουν, ώστε να υπάρξει λαϊκή αντίσταση σε νέα μέτρα, αλλά και για να ανατραπούν όλα αυτά που ψηφίσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Νίκος Αγγελής, αγροτοσυνδικαλιστής, θύμισε στους συνομιλητές του, τους αγώνες που έγιναν από τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους για να μην περάσουν οι αντιαγροτικές πολιτικές που εκπορεύονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής και την οποία αποδέχονται τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικές που ξεκληρίζουν τους φτωχούς αγρότες και διώχνουν τη νέα γενιά από τα σπίτια τους. Σημείωσε την στασιμότητα των μεγάλων έργων υποδομής που χρειάζεται ο Θεσσαλικός κάμπος, όπως είναι ο Αχελώος, το κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης στο πλαίσιο των ίδιων πολιτικών. Τόνισε την ανάγκη της στήριξης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ και των υποψηφίων του στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, που πάντα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων και που θα είναι παρόντες και στις 26 του Γενάρη.

Ο Θεόδωρος Τσαλούχας, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, μιλώντας τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει συστηματικά ότι τα εκβιαστικά και αποπροσανατολιστικά διλήμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως σκοπό να συγκαλύψουν την πραγματικότητα που είναι ότι και οι μεν και οι δε «εγγυώνται» τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής με δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια και την ΕΕ. Και οι δύο – η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ – «εγγυώνται» στο λαό μια «ελεγχόμενη» ανέχεια με ψίχουλα αντί για ανάκτηση απωλειών και δικαιώματα. Και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι, οι νέοι να μην ξεγελαστούν. Αυτό που χρειάζεται είναι την επόμενη μέρα ισχυρό ΚΚΕ που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης του λαού, που θα ανοίξει το δρόμο για την απαλλαγή από τα μνημόνια διαρκείας, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής της ΛΑ»ΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δήμο Ρήγα Φεραίου Απ. Παπαϊωάννου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους στο ΚΕΠ του δήμου, με τους εκπροσώπους του συλλόγου Γυναικών «Υπέρεια Κρήνη», με επαγγελματίες και εργαζόμενους στην κεντρική αγορά του Βελεστίνου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.