Στο επίκεντρο ο καλύτερος συντονισμός ενόψει χειμώνα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου στην Ζαγορά, η σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Σακελλαρίου, Ανθυποπυραγός, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Βόλου, κ. Ντίτορας, Δασάρχης Βόλου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, κ.κ. Κοντογιώργος, Χριστοδούλου, Μαργαρίτης και Γαρυφάλλου, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς και των Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Θέματα της συνεδρίασης αποτέλεσαν ο προγραμματισμός δράσεων και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και για την αντιμετώπιση κινδύνων, από χιονοπτώσεις και παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο 2014-2015, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για το σχεδιασμό και τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2014-2015 αντίστοιχα, όπως μας κοινοποιήθηκαν με έγγραφο της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Στην σύσκεψη προέδρευσε ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, ο οποίος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι από την πλευρά του Δήμου έχουν ήδη συνταχθεί επιχειρησιακά σχέδια με το πρόγραμμα αποχιονισμού καθώς και σχέδιο ενεργειών για την αντιμετώπιση πλημμυρών.
Κατά την συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. από τους συμμετέχοντες ανταλλαχθήκαν απόψεις για θέματα καλύτερου συντονισμού, για την διάθεση του δυναμικού και των μέσων σε έκτακτα περιστατικά ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.