Στο «σφυρί» σπίτι άνεργης οικογένειας λόγω οφειλών 625,5 € στην Εφορία!

Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Μαγνησίας καταγγέλλει, σε όλους τους εργαζόμενους, την κοινοποίηση, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2015, από δικαστικό επιμελητή του Βόλου, έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, σε οικογένεια άνεργων εργατών, για οφειλές στην ΔΟΥ Βόλου. Οι οποίοι παρά το ότι είναι μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν κανένα επίδομα ανεργίας.

Όπως αναφέρει, το ποσό του φόρου για το οποίο η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτου είναι 519,38 € και οι προσαυξήσεις 106,16, το σύνολο 625,54 (!) και προέρχεται από μη καταβολή ΕΤΑΚ – ΕΕΤΗΔΕ και ΕΝΦΙΑ προηγούμενων χρόνων. «Μάλιστα η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση χωρίς να έχει ειδοποιήσει προηγούμενα τους οφειλέτες, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», σημειώνει η Λαϊκή Αντίσταση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η επίθεση στη ζωή των εργαζόμενων δεν έχει τέλος. «Τα σπίτια των εργατών και όλου του λαού μπαίνουν από την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών στην ομηρία της κατάσχεσης και της απειλής πλειστηριασμού για «χρέη» προς την εφορία, από τα χαράτσια, για ποσά πάνω από 500 €, με στόχο να τους αναγκάσουν να πάνε άμεσα σε ρυθμίσεις, για να σώσουν το σπίτι τους, στραγγίζοντας από τις λαϊκές οικογένειες και το τελευταίο Ευρώ», αναφέρει η λαϊκή Αντίσταση, που προσθέτει ότι με τις κατασχέσεις οι χρεώσεις στην εφορία αυξάνονται καθώς φορτώνονται τόσο με τα έξοδα των δικαστικών επιμελητών όσο και με τα έξοδα της άρσης της κατάσχεσης στο υποθηκοφυλακείο.

Σύμφωνα με τη Λαïκή Αντίσταση, ανεργία, φτώχεια, χαράτσια, κατασχέσεις έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης χιλιάδων και χιλιάδων εργαζόμενων και είναι καιρός για οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση.
Η ανακοίνωση της Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας καταλήγει ζητώντας να πάρουν πίσω τις κατασχέσεις ακινήτων από άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, να καταργηθούν τα παλιά και νέα χαράτσια που φορτώνονται στις φτωχές λαϊκές οικογένειες, καθώς και επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους και για όλη την περίοδο ανεργίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.