Στ. Θεοδωράκης: «Η ανάπτυξη θα έρθει με στήριξη των μονάδων παραγωγής»

Την ΕΒΟΛ και την ΕΨΑ επισκέφθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΠΡΙΝΤΖΟΣ1Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να βγει από την κρίση αν δεν ενισχύσει τις αληθινές μονάδες παραγωγής, τόνισε από το Βόλο ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, που σήμερα επισκέφθηκε τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, όπου είχε συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους και στη συνέχεια τη βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ, στην Αγριά.
Όπως ανέφερε η επίσκεψή του στο Βόλο είχε τον χαρακτήρα να επισκεφθεί επιχειρήσεις που πραγματικά προσθέτουν στην οικονομία του Βόλου και στην οικονομία της χώρας.

«Είμαστε μαζί με τους ανθρώπους που παράγουν και δημιουργούν και προσπαθούμε, με την παρουσία μας στην Ε.Ε. να διορθώσουμε μερικές αρνητικές αποφάσεις που παίρνουν κατά καιρούς οι γραφειοκράτες της Ευρώπης, για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα προϊόντα για την αγορά και για τα παιδιά μας», ήταν η δήλωση του προέδρου του «Ποταμιού».

«Παράσταση όχι προς όφελος της χώρας»
Για την πολιτική επικαιρότητα και σε ερώτηση αν θα υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση παίζει ένα από τα συνήθη χαρτιά της: Διαπραγματεύομαι μέχρι τελευταία στιγμή και, λίγο πριν την ασφυξία, υπογράφω αυτό που θα μου δώσουν. Όπως είπε χάθηκε πολύς και πολύτιμος χρόνος, έπρεπε και μπορούσαμε να είχαμε συμφωνήσει από τον Μάρτιο, δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο που να δικαιολογεί αυτή την καθυστέρηση, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να τραβάει τα πράγματα στα άκρα.
«Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, για τη χώρα, για την οικονομία και το μαρτυρούν οι οικονομικοί δείκτες. Αν είχαμε κλείσει τη διαπραγμάτευση από την αρχή του χρόνου, όπως θα έπρεπε, η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση», είπε ο πρόεδρος του «Ποταμιού», που εκτίμησε ότι θα υπήρχε ένα κλίμα βεβαιότητας που θα επέτρεπε σε κάποιους ανθρώπους να κάνουν έστω τις μικρές τους επενδύσεις.

Αυτή τη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης, που πρόσθεσε ότι ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτή είναι μια παράσταση από την κυβέρνηση και δεν είναι μια διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας.

Σχετικά με τη στάση των δανειστών, ο επικεφαλής του κόμματος είπε ότι υπάρχουν και υπερβολικές απαιτήσεις εκ μέρους του ΔΝΤ κυρίως, αλλά οι απαιτήσεις αυτές καλλιεργούνται από τη στάση της κυβέρνησης. Όπως είπε όταν μια κυβέρνηση δεν έχει σαφέστατα όρια σε μια διαπραγμάτευση, όταν αφήνει να εννοηθεί ότι το όχι μπορεί να γίνει ναι και το ναι όχι, τότε ο κάθε εταίρος μπορεί να απαιτεί το ανώτερο, στην προσπάθειά του να κερδίσει το λιγότερο. «Εάν η κυβέρνηση ήταν σοβαρή και είχε βάλει εξαρχής τα όρια της διαπραγμάτευσης, νομίζω ότι και οι απαιτήσεις των δανειστών θα ήταν πολύ λιγότερες», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

“Κανένα παιχνίδι με εκλογές”
Ο πρόεδρος του «Ποταμιού» ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για παιγνίδι με εκλογές και δημοψήφισμα και συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα είναι κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο και «ρώσικη ρουλέτα», διότι η χώρα μας είναι για άλλη μια φορά αποδυναμωμένη, οι εταίροι μας είναι υποψιασμένοι ότι η κυβέρνηση του εμπαίζει και δεν μπορεί σ’ αυτό το περιβάλλον να γίνουν εκλογές. Συμπλήρωσε δε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα τα 6 δις €, που θα φέρει η υπογραφή της αξιολόγησης, διότι χωρίς αυτά τα χρήματα οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι, στα Νοσοκομεία, στην Παιδεία και σε όλους τους τομείς.
«Ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα σκεφτεί την ηρωική έξοδο και θα σκεφτεί ότι αυτό που πρέπει και επιβάλλεται να κάνει είναι να συμφωνήσει και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», τόνισε.

«Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση»
Σε ερώτηση αν το «Ποτάμι» στηρίξει την κυβέρνηση αν ο πρωθυπουργός απευθύνει κάλεσμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται από τους; ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ και οι 153 βουλευτές επαρκούν για να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα που αποφασίζει ο κ. Τσίπρας.
«Ένα κόμμα σαν το δικό μας δεν έχει καμία διάθεση να ψηφίσει νέα μέτρα και φόρους, όταν μάλιστα εδώ και πολλούς μήνες έχουμε υποδείξει στην κυβέρνηση, πολύ συγκεκριμένους τρόπους για να γλιτώσουμε χρήματα», είπε ο πρόεδρος του κόμματος.
Όπως είπε, από την αρχή του χρόνου γίνεται καμπάνια Πανελλαδικά με τίτλο «κόβουμε σπατάλες – κόβουμε φόρους», στην οποία δείχνουμε με συγκεκριμένες κινήσεις ότι η χώρα μπορεί να γλιτώσει 3 δις € άμεσα. «Όταν η κυβέρνηση όλα αυτά τα αγνοεί και γυρίζει πλάτη στις προτάσεις της μεταρρύθμισης, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να τους στηρίξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.