Συγκέντρωση στην παραλία: «Ομπρέλα» της Ευρωζώνης το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Τα θετικά του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, που εξασφαλίζει στη χώρα μας «ομπρέλα» προστασίας της Ευρωζώνης, επισημάνθηκαν στη συγκέντρωση που οργάνωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η επιτροπή πολιτών της Μαγνησίας υπέρ του ΝΑΙ, σήμερα το απόγευμα στην παραλία του Βόλου.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Χρήστος Κόλλιας, καθηγητής οικονομικών επιστημών του Π.Θ., που συνέστησε στην εκλογική διαδικασία να κυριαρχήσει η λογική και όχι ο θυμός από την οικονομική κρίση που έπληξε τον καθένα από μας.

«Το ΝΑΙ μας εξασφαλίζει μια πορεία μέσα στην Ευρώπη και την «ομπρέλα» προστασίας της ευρωζώνης. Το ΟΧΙ μας βγάζει σε αχαρτογράφητα και πολύ επικίνδυνα νερά. Αυτό που βιώνουμε αυτή την εβδομάδα, είναι εικόνες που δεν ξαναζήσαμε τα τελευταία χρόνια κι αποτελούν την εισαγωγή για το τι θα συμβεί, αν μείνουμε εκτός από την προστατευτική «ομπρέλα» της ευρωζώνης», ανέφερε ο καθηγητής, που συμπλήρωσε ότι χωρίς την προστασία και την ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει και δε θα μιλάμε για κούρεμα μόνο καταθέσεων, αλλά πιθανώς για μια ολική απώλεια ή επιστροφή στη Δραχμή.

Ο κ. Κόλλιας εξήγησε ότι σε περίπτωση εξόδου από την ζώνη του Ευρώ, τα δάνεια που οφείλουν σήμερα οι Έλληνες θα τα αποπληρώνουμε με Δραχμές ενώ θα παραμένουν σε Ευρώ. «Τα δάνειά μας βρίσκονται ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ, συνεπώς θα παραμείνουν απαιτητά σε ευρώ. Μια υποτιμημένη δραχμή θα κάνει την εξυπηρέτηση του δανείου από μέρους μας όχι απλώς δυσβάσταχτη πρακτικώς αδύνατη», υπογράμμισεο ομιλητής.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος, η πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή, πολιτευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι και αρκετός κόσμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.