Συγχαρητήρια Μεϊκόπουλου στους επιτυχόντες εξετάσεων

Σε δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρεται: «Η μέρα της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σφραγίζει μια επώδυνη περίοδο δοκιμασίας για τους νέους μας, που τώρα καλούνται να διαχειριστούν τα αποτελέσματα μιας δύσκολης πρώτης μάχης της ζωής. Χαρά και λύπη, επιτυχία και αποτυχία, είναι οι δύο όψεις της ζωής που εναλλάσσονται, πολλές φορές με αδικία… αλλά και με σοφία, και που πρέπει να τις δεχόμαστε με κουράγιο και πίστη στο καλύτερο αύριο που αξίζει στον καθένα μας. Γιατί νικητής δεν είναι μόνο αυτός που κέρδισε μια μάχη, αλλά κι εκείνος που διαχειρίστηκε με αισιοδοξία μια ήττα.
Πολλά μπράβο στα παιδιά που πέτυχαν στις εξετάσεις, αλλά και στους γονείς και στους καθηγητές που τα στήριξαν! Μια νέα όμορφη σελίδα ανοίγει στη ζωή τους. Αυτή η γενιά, περισσότερο υποψιασμένη από τις προηγούμενες για τις δυσκολίες της επαγγελματικής αποκατάστασης, ας έχει γενναιότητα και αγωνιστικότητα. Να μην αφήσει κανέναν να της στερήσει το όνειρο, που είναι για τον νέο άνθρωπο κάτι το ιερό.
Στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, θέλω να τους πω να μην το βάλουν κάτω ποτέ. Να θεωρήσουν την αποτυχία ως εμπειρία μάθησης. Κι αν δεν πιστεύουν εμένα, θα τους πείσει σίγουρα ο εφευρέτης του ηλεκτρικού λαμπτήρα, ο Τόμας Έντισον, που έκανε περισσότερα από 1000 αποτυχημένα πειράματα μέχρι να τα καταφέρει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν απέτυχα 1.000 φορές… Απλώς έμαθα 1.000 τρόπους με τους οποίους το σχέδιο μου δεν δούλευε».
Καλή σταδιοδρομία σε όλους σας παιδιά, ό, τι κι αν κάνετε! Κι αν χάθηκε μια ευκαιρία, λίγο πιο κάτω, μια άλλη θα εμφανιστεί, για να σας αποδείξει ότι όλα έγιναν για κάποιον λόγο.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.