Συνάντηση Ντινόπουλου – Κοπάνα στο Υπουργείο Εσωτερικών

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργύρης Κοπάνας συνοδευόμενος από το συνεργάτη του Αχιλλέα Παρσά. Μετά την συνάντηση ο κ. Κοπάνας ανάφερε τα εξής: «Με μεγάλη μου χαρά συναντήθηκα με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, με τον οποίο έχω την τύχη να συνδέομαι με μακρά φιλία. Ήταν η πρώτη μας συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης και μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε τόσο για το πλάνο μου πάνω στα αντικείμενα των αρμοδιοτήτων μου όσο και για γενικότερα ζητήματα.

Ο υπουργός καταρχήν εξήρε το έργο του Περιφερειάρχη μας και Προέδρου της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστού και τον επίμονο αγώνα του για την αντιμετώπιση των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Κοπάνας επεσήμανε ότι «ο άνθρωπος πρέπει να είναι το ζητούμενο και η στόχευση όλων μας, και προς αυτή την κατεύθυνση η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδίως η Περιφέρεια στρέφει τις προσπάθειες της και το ενδιαφέρον της», ζητώντας από τον Υπουργό «να δοθεί έμφαση σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής και ιδίως σε προγράμματα για την τόνωση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Αναφέρθηκε επίσης στα τεράστια οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες εξαιτίας της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης, αλλά και στην μείωση του προσωπικού. «Η δραστική μείωση των πόρων από την μία πλευρά και μείωση του προσωπικού από την άλλη δημιουργούν εμπόδια τόσο στην παραγωγή έργου, όσο και στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Ακροβατούμε καθημερινά σε τεντωμένο σχοινί, αλλά με υπερπροσπάθεια έχουμε μέχρι σήμερα πετύχει στην Θεσσαλία πολλά», είπε ο κ. Κοπάνας.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης ενόψει του χειμώνα της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της πολιτικής προστασίας, θέματα που τέθηκαν άλλωστε σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ, παρουσία του Υπουργού, και εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι «υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με το γραφείο του Υπουργού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.