Συνάντηση του Πρύτανη Γ. Πετράκου με τον βουλευτή Πάρι Μουτσινά

Mε τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Πάρι Μουτσινά, πραγματοποιήθηκε, στην οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Πρύτανης ανέδειξε κατ’ αρχήν, τα δύο άμεσα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.
Το ένα πρόβλημα αφορά την άμεση τακτοποίηση και των είκοσι δύο διοικητικών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και το δεύτερο αφορά την ανάγκη εξεύρεσης μεθόδου (μέσω νομοθετικής ρύθμισης) ώστε να έχει την δυνατότητα το Πανεπιστήμιο να προσλαμβάνει προσωπικό για παροχές υπηρεσιών (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υπηρεσίες καθαρισμού) αντί να χρησιμοποιεί υποχρεωτικά εργολάβους ως μεσάζοντες, επιβαρυνόμενο έτσι με ΦΠΑ και εργολαβικό όφελος.
Ο κ. βουλευτής δεσμεύτηκε να επαναφέρει άμεσα στον Υπουργό Παιδείας, το ζήτημα της διαθεσιμότητας για τους είκοσι δύο διοικητικούς υπάλληλους του Πανεπιστημίου, ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους μία προφανής αδικία, την οποία και ο ίδιος έχει επισημάνει από πέρυσι με διαδοχικές ερωτήσεις και αναφορές. Για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με τις παροχές υπηρεσιών, συντάχθηκε απόλυτα με την άποψη του κ. Πρύτανη για την διαμόρφωση σχετικής τροπολογίας και δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην προώθηση αυτής της πρότασης.
Τέλος ο κ. Πρύτανης ενημέρωσε για την πορεία και τα γενικότερα προβλήματα του Πανεπιστημίου (ανάμεσα στα άλλα, το οικονομικό, το κτηριακό πρόγραμμα, η μεγάλη αύξηση των εισακτέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κ.α.).
Ο βουλευτής δήλωσε ότι θεωρεί το Πανεπιστήμιο βασικό αναπτυξιακό πυλώνα, που μπορεί να συμμετέχει στην διαμόρφωση μιας πραγματικής αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας, και πρέπει να στηριχθεί από όλους τους τοπικούς φορείς. Από την πλευρά του είναι διαθέσιμος να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την οικονομική ευρωστία, την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη του Ιδρύματος, στα πλαίσια της δωρεάν δημόσιας παιδείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.