ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφορά ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης

Κατάθεση δύο τροπολογιών από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και του Αλ. Μεϊκόπουλου, για επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του Μαρτίου 2011 και για την Παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δύο τροπολογίες-προσθήκες επί Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στην πρώτη τροπολογία-προσθήκη που αφορά στην ανάγκη επαναφοράς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν ότι είναι σαφές ότι η ανεπαρκέστατη μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, όταν η αύξησή του από τον Μάρτιο του 2011 ήταν 1471%, δεν πρόκειται να λύσει το τεράστιο πρόβλημα, αφού «η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εξακολουθήσει να είναι απλησίαστη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που βιώνει τις μνημονιακές πολιτικές και του έχουν συρρικνώσει δραματικά το εισόδημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.