Τροπολογία με βελτιωτικές αλλαγές για τους αγρότες

Κατέθεσε η Ζέττα Μακρή με άλλους βουλευτές

Τροπολογία με βελτιωτικές αλλαγές για τους αγρότες, κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή μαζί με άλλους βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκε ότι η κα Ζέττα Μακρή, μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ, κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις, η οποία αφορά στην ελάφρυνση της φορολόγησης των αγροτών, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης τροπολογίας υπήρξαν συζητήσεις με εκπροσώπους των αγροτών και προωθήθηκαν βελτιωτικές αλλαγές στο αρχικό κείμενο της. Με βάση τα στοιχεία που παραθέτονται στην αιτιολογική έκθεση της, ζητείται να :

1) Εξαιρούνται από την φορολογία εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι του ύψους των 9.000 ευρώ.
2) Εξαιρούνται από την φορολογία εισοδήματος, τα τεκμήρια διαβίωσης.
3) Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.
4) Μην φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις
5) Μην παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις
6) Να εξαιρούνται οι αγρότες της υποχρέωσης καταβολής προκαταβολής φόρου.
Όπως διαφαίνεται από το περιεχόμενό της, η τροπολογία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στοχεύει στην οικονομική ελάφρυνση των αγροτών και την διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.