«Χαμένα» 150 χιλ. κυβικά νερού κάθε χρόνο από μία βιομηχανία! (ηχητικό)

Αντιστοιχεί σε 60 κυβ. την ώρα, όσα μας έλειπαν το καλοκαίρι…

Η εξοικονόμηση χιλιάδων κυβικών μέτρων πόσιμου νερού που σήμερα χρησιμοποιείται για την ψύξη μηχανημάτων σε εργοστάσια της περιοχής, είναι βασικός στόχος της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, απ΄ τη στιγμή μάλιστα, που ακόμη και αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επάρκειας σε νερό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μία μόνο βιομηχανία που χρησιμοποιεί για βιομηχανική χρήση νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, ξοδεύει σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης κ. Στ. Παπαευσταθίου, περίπου 150 .000 κυβικά το χρόνο! Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να επέλθει συμφωνία με τη βιομηχανία, ώστε να γίνεται εξοικονόμηση του πόσιμου νερού και αντικατάστασή του, καθώς μόνο σε αυτή την περίπτωση, η ποσότητα που καταναλώνεται, αντιστοιχεί σε μια κανονική κατανάλωση 60 κυβικών την ώρα! Η ποσότητα μάλιστα είναι τόση, όση περίπου έλειπε από το δίκτυο το καλοκαίρι, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ κ. Οικονομίδης. Είναι σημαντικό πάντως, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος, ότι είναι στόχος να υπάρξει συμφωνία με όλες τις εταιρείες (κάποιες από τις οποίες διαθέτουν και γεωτρήσεις), ενώ άμεσα θα γίνουν γνωστά δεδομένα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, όπως με την ΑΓΕΤ. Αναφορικά πάντως με τον τρόπο συνολικής αντιμετώπισης του ζητήματος, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμη, αλλά πρέπει τα όποια ζητήματα να αντιμετωπιστούν συνολικά».

Στα σχολεία
Όπως τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου, αναφερόμενος στα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα σχολεία, «τα ζητήματα εντοπίζονται στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του σχολείου και όχι στο εξωτερικό δίκτυο, τονίζοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι υπεύθυνη μέχρι το υδρόμετρο». Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, «η ποσότητα του σιδήρου που δείχνουν οι έλεγχοι, είναι αμελητέα και εντός ορίων. Κρίναμε σκόπιμο όμως επειδή έρχεται Σαββατοκύριακο και τα παιδιά παίζουν στα προαύλια των σχολείων, να λάβουμε το μέτρο του ελέγχου σε όλα τα σχολεία, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις που ξεκινήσαμε για λόγους ευαισθησίας». Όπως τόνισε ο ίδιος, «τη Δευτέρα θα προβώ σε ανακοινώσεις. Σε όσα σχολεία ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό, οι βρύσες θα ανοίξουν. Ανέφερε ωστόσο, ότι «δεν είναι απλή η διαδικασία για τους ελέγχους που γίνεται και κρατάει περίπου 25 λεπτά».

Χλωριωτής στον Άγιο Βλάσιο
Αναφερόμενος στο θέμα των κοινόχρηστων βρυσών στην περιοχή του Αγίου Βλασίου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ήταν κατηγορηματικός, ότι θα τοποθετηθεί χλωριωτής, ενώ για το θέμα, έχει έρθει σε επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, όσο και με την κ. Κολημήτρα Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας. «Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί ο χλωριωτής γιατί υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης μικροβίων».

Ακόμη λέμε το …νερό –νεράκι
«Ακόμη το νερό –νεράκι λένε οι πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν κατανόηση γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού», είπε παράλληλα ο κ. Παπαευσταθίου, τονίζοντας ότι δεν έχουν ξεπεραστεί να όπια προβλήματα. Τέλος, αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα, ανέφερε ότι «στην περιοχή των Παλαιών, υπήρχε ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των καταστηματαρχών, σχετικά με έναν αγωγό ύδρευσης που έσπαζε λόγω της παλαιότητάς του . Έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και αποκαταστάθηκε ο αγωγός και ο κόσμος πλέον εξυπηρετείται».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.