Χωρίς φιλόλογο και βιβλία οι μαθητές στη Ζαγορά

Σχολικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο στη Ζαγορά, με αφορμή την 48ωρη κατάληψη του Ενιαίου Γυμνασίου- Λυκείου Ζαγοράς από τους μαθητές του σχολείου.
Στο συμβούλιο αυτό, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, ο Πρόεδρος της Β΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κων. Βασταρδής, οι Δ/ντές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ζαγοράς, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, εκπρόσωποι των μαθητών και καθηγητές.
Οι μαθητές εξέθεσαν τα αιτήματά τους, αναλυτικά στον Δήμαρχο, τα οποία είναι τα εξής: η απώλεια των ωρών μαθημάτων από την μη τοποθέτηση μόνιμου φιλολόγου στο σχολείο και η έλλειψη των βασικών βιβλίων κατεύθυνσης, η έκδοση πάσου από το ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας για να το χρησιμοποιούν οι μαθητές για την μετακίνησή τους από και προς Βόλο για τα φροντιστήριά, η καλύτερη καθαριότητα του κτιρίου και η αναβάθμιση της αίθουσας των Η/Υ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ο Δήμαρχος τόνισε πως θα επέμβει άμεσα και στην Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης για να ασκήσει πιέσεις και για τους καθηγητές αλλά και για την έλλειψη των βιβλίων καθώς επίσης στο ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας για την έκδοση πάσου των μαθητών. Όσο αφορά την καθαριότητα και την αναβάθμιση της αίθουσας η Σχολική Επιτροπή θα κάνει καταγραφή όλων των προβλημάτων και των ελλείψεων και θα ρυθμιστούν και αυτά άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Μετά το πέρας του Συμβουλίου ο Δήμαρχος είχε άμεση επικοινωνία με την Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης για να λυθεί το θέμα οριστικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.