Αεροδρόμιο, κρουαζιέρα και τουρισμός στο επίκεντρο συναντήσεων της Δωροθέας Κολυνδρίνη

Διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμο Βόλου Γεωργία Τοκαλή-Μποντού και τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου, είχαν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας, προκειμένου να συζητηθούν οι από κοινού δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας με φορείς του Νομού στον τομέα του τουρισμού.
Συγκεκριμένα στη συνάντηση με την κ. Καμμένου συζητήθηκαν οι τρόποι προσέλκυσης ακόμη περισσότερων πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, με τον κ. Μπουτίνα να ενημερώνει για τις επαφές που είχε με την εταιρεία Sky Express, για τη συνέχιση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τις πτήσεις Βόλος – Ηράκλειο, αλλά και για την αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλίας μέσω ειδικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει η Περιφέρεια. Επίσης συζήτηση έγινε και για την κρουαζιέρα, με στόχο να ενταχθεί ακόμη περισσότερο ο Βόλος σε αυτόν τον τρόπο διακοπών των τουριστών.
Ακολούθησε συνάντηση με την κ. Τοκαλή-Μποντού όπου συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου, η διεύρυνσή της με κοινές δράσεις είτε μέσω work shops στο εξωτερικό, είτε με farm trips, είτε με media trips, ενώ συζητήθηκαν και οι από κοινού δράσεις προκειμένου να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Με τον κ. Ευσταθίου συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι ανάδειξης του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, η πορεία των πτήσεων γενικότερα και την έναρξη των δρομολογίων της Eurowings, θυγατρικής εταιρείας της Lufthansa, που θα συνδέει από τον Μάιο τη Θεσσαλία με το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη. Για πρώτη φορά ο Διεθνής Αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου θα εξυπηρετείται από μία αεροπορική εταιρεία η οποία μέσω Ντίσελντορφ θα προσφέρει ανταποκρίσεις σε προορισμούς της Βόρειας Αμερικής αλλά και της Ευρώπης.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα είχαμε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς του Νομού μας, όπως το Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον αερολιμενάρχη, προκειμένου από κοινού να σχεδιάσουμε τις επόμενες δράσεις μας στον τομέα του τουρισμού, ελπίζοντας ότι τα δύσκολα, όσον αφορά στη πανδημία, τα αφήσαμε πίσω μας και φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για όλους όσους εμπλέκονται με τον κλάδο του τουρισμού και να μπορέσουν οι επαγγελματίες και συνολικά η χώρα μας να ανακάμψει με την αύξηση του τουρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών, είτε μέσω πτήσεων, είτε μέσω κρουαζιέρας, είτε μέσω εκθέσεων που συμμετέχει σε πόλεις του εξωτερικού. Ζητάμε τις συνεργασίες με όλους, σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και όλοι μαζί να πορευτούμε με κοινό στόχο την αύξηση του τουρισμού στον όμορφο Νομό μας και στα τρία νησιά μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.