Αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι στη Μαγνησία

Η παραλία του Μυλοπόταμου στο Πήλιο
Ικανοποιητικές πληρότητες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ικανοποιητικές είναι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Βόλου και της χερσαίας Μαγνησίας, για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Όπως είπε, οι πληρότητες ήταν κατά μέσο όρο στο 70% και με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, το ποσοστό αυτό αναμενόταν να αυξηθεί.

Τα μηνύματα για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, είναι όλα πολύ καλά, ο Ιούνιος δεν φαίνεται να έχει την αναμενόμενη κίνηση, κάτι που ίσως οφείλεται στις εκλογές και στην οικονομική δυσπραγία, ενώ ο Ιούλιος φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά, αν και είναι ακόμη νωρίς.

Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στον κοινωνικό τουρισμό, λέγοντας ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή μας και σε όλη την χώρα, είπε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), διότι έχει εκσυγχρονιστεί το σύστημα και έγινε αρκετά εύκολο, ώστε να μπορέσει κάποιος να κάνει διακοπές. Ακόμη είπε ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν παρατηρούνται προβλήματα στον κοινωνικό τουρισμό, οι πληρωμές γίνονται γρήγορα και είναι εύκολες οι διασταυρώσεις, ενώ η μικρή καθυστέρηση που υπήρχε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού, ξεπεράστηκε με την επέμβαση της υπουργού και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.