Αλ.Μεϊκόπουλος: «Απαράδεκτη εργαλειοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας από την Κυβέρνηση»

Ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κατέθεσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχετικά με τις καταγγελίες αποκλεισμού από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών – που έχουν τιμήσει τη χώρα μας διεθνώς – και την αντικατάστασή τους από Υπουργούς της Κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα από το κυβερνών κόμμα.
Την Ερώτηση στήριξαν με τη συνυπογραφή τους άλλοι 17 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Η παρουσία των πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας ως Λαμπαδηδρόμων αντιβαίνει στους Γενικούς Όρους Συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τους οποίους στη διαδικασία απαγορεύεται η συμμετοχή Πολιτικών και Θρησκευτικών παραγόντων, σύμφωνα με οδηγία της Οργανωτικής Επιτροπής. Ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Μέλη του Κοινοβουλίου, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι: «Η εκμετάλλευση του θεσμού της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και την προσωπική προβολή πολιτικών προσώπων αποτελεί ευθεία επίθεση στις αρχές του Ολυμπισμού ενώ ο αποκλεισμός σημαντικών προσωπικοτήτων του Αθλητισμού από τη διαδικασία συνιστά μέγιστη προσβολή προς το αθλητικό κίνημα».
Ο Βουλευτής κάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση να πάρει σαφή θέση σχετικά τον αποκλεισμό Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία καθώς και την αντικατάστασή τους από στελέχη της Κυβέρνησης και πολιτικά πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.