Αλ. Μεϊκόπουλος: Αποφάσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί ο κ. Μητσοτάκης

Εγκριτική απόφαση της πράξης του υπουργικού συμβουλίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί η Κυβέρνηση , σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. στον τομέα της υγείας.
Όπως επισημαίνει, «ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, ανέφερε ότι προχωρά σε 2.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για το έτος 2019.
Επί της ουσίας ωστόσο υλοποιεί την εγκριτική απόφαση της πράξης του υπουργικού συμβουλίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη δρομολόγηση 2.500 προσλήψεων στο χώρο της υγείας, γιατρών και νοσηλευτών (1000 γιατροί και 1500 νοσηλευτές) εντός του 2019. Οι 1.000 μάλιστα προσλήψεις γιατρών για το 2019 έχουν ήδη προκηρυχθεί.
Οι εν λόγω προσλήψεις, που προβλέπονταν στην εγκριτική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, αποτελούσαν μέρος του κεντρικού σχεδιασμού που είχε εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την ενίσχυση και ισχυροποίηση της δημόσιας υγείας και αφορούσε 10.000 διορισμούς σε βάθος τετραετίας.
Το ερώτημα λοιπόν ουσίας που προκύπτει είναι: Τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ για τις υπόλοιπες 7.500 προσλήψεις που προβλέπονταν για τα έτη 2020, 2021 και 2022;
Το ερώτημα αποκτά έναν κατεπείγων χαρακτήρα, τη στιγμή που η ΝΔ έχει δεσμευτεί για επαναφορά της αναλογίας 1 προς 5 όσον αφορά τις προσλήψεις και αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα».