Αλ. Μεϊκόπουλος για το προσφυγικό: Πρέπει να περάσουμε απ΄ τις διαπιστώσεις στις πράξεις

Συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας , με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Πολωνικής Δημοκρατίας

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, συναντήθηκε σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2020, με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Βουλή.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που είναι Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας υποδέχθηκε Πολωνούς Βουλευτές και Γερουσιαστές, καθώς και τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Πολωνίας και τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.
Ο Βουλευτής καλωσόρισε την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα τονίζοντας ότι οι δύο χώρες συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και αισθήματα αμοιβαίας συμπάθειας. Επισήμανε ότι η Ελλάδα πριν 17 χρόνια κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Ε.Ε. συνέβαλε και εργάστηκε για την ένταξη της Πολωνίας στην Ε.Ε., ενώ το 2019 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη σύναψη των επίσημων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Το επίπεδο των ελληνοπολωνικών σχέσεων είναι εξαιρετικό και αναπτύσσεται διαρκώς, υπογράμμισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελληνική κοινότητα στην Πολωνία που αποτελείται από 2.500 Έλληνες να συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική και επιχειρηματική ζωή της χώρας. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Πολωνίας έχουν παρουσία με περισσότερες από 40 επιχειρήσεις και συνδέσμους Ελλήνων επιχειρηματιών.
Ο κ. Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, λέγοντας ότι οι δύο χώρες αν και διαφορετικές και απομακρυσμένες γεωγραφικά, μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον και τις νέες προκλήσεις της Ε.Ε.
Η Ελλάδα επωμίζεται δυσανάλογο βάρος ενός προβλήματος που είναι ευρωπαϊκό και είναι πέρα και πάνω από τις δυνατότητές της και ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες λειτουργεί στην κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως πυλώνας σταθερότητας, συμπλήρωσε.
«Ως κράτη – μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει στις διμερείς μας σχέσεις με άλλες περιφερειακές δυνάμεις να αποτρέπουμε και να καταδικάζουμε ενέργειες που προκαλούν αστάθεια και επιτείνουν το προσφυγικό» είπε ο κ. Μεϊκόπουλος αναφερόμενος στην Τουρκία.
Συνέχισε για το προσφυγικό, λέγοντας ότι πρέπει να περάσουμε από τις διαπιστώσεις στις πράξεις καθώς είναι πρόβλημα άμεσο και συνεπώς απαιτεί άμεσες λύσεις στη διαχείρισή του. «Με άξονα την αμοιβαιότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών και όπως εργαζόμαστε για τη σύγκλιση σε τομείς όπως η κοινή αγροτική πολιτική, η ενέργεια, η οικονομία χρειάζεται να λειτουργούμε και να συνεργαζόμαστε και στα προβλήματα» κατέληξε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.