Αλ.Μεϊκόπουλος: «Παραμένουν χωρίς ρεύμα οι πλημμυροπαθείς αγρότες της Μαγνησίας»

Στη Βουλή με Ερώτηση του έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για ευνοϊκή ρύθμιση στο αγροτικό ρεύμα των πλημμυροπαθών αγροτών. «Μπορεί η νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του κόστους ρεύματος για τους αγρότες να έχει ψηφιστεί εδώ και ένα μήνα περίπου, ωστόσο πολλοί πλημμυροπαθείς αγρότες της Μαγνησίας σήμερα δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους καθώς δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους και δεν έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους», ανέφερε ο Βουλευτής.
Στην Ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της ψηφισθείσας ευνοϊκής ρύθμισης για αγροτικές οφειλές σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου οι παραγωγοί να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και να ενισχύσουν επιτέλους το εισόδημα τους.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για ευνοϊκή ρύθμιση στο αγροτικό ρεύμα των πληγέντων αγροτών από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2023. Νομοθετική ρύθμιση δεν προχωρούσε οι οφειλές πολλών αγροτών αυξάνονταν καθώς τα στρέμματά τους ήταν κατεστραμμένα και το εισόδημά τους μηδενικό. Έτσι οι πάροχοι προχώρησαν σε διακοπές ηλεκτροδοτήσεων λόγω οφειλών. Στα μέσα Μαρτίου ψηφίστηκε τελικά η εν λόγω ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ευνοϊκή ρύθμιση των αγροτικών οφειλών σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος με μακροχρόνια περίοδο αποπληρωμής (δεκαετή) και μηδενικό επιτόκιο.
Η ταλαιπωρία ωστόσο των πληγέντων αγροτών της Μαγνησίας ωστόσο συνεχίζεται. Ένα μήνα μετά οι συνδέσεις ρεύματος δεν έχουν αποκατασταθεί και οι παραγωγοί αδυνατούν να καλλιεργήσουν. Η ΔΕΗ ενημερώνει τους πλημμυροπαθείς αγρότες ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Όσοι είναι σε σύμβαση με ιδιωτικούς πάροχους η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναστάτωση καθώς αυτή την εποχή θα έπρεπε να είναι στα χωράφια τους για σπορές καλαμποκιού, βαμβακιού και βιομηχανικής ντομάτας. Η καλλιεργητική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά, οι πλημμυροπαθείς παραγωγοί της Μαγνησίας όμως ακόμα αναμένουν καθώς δεν έχουν επιλύσει τα προβλήματα με την ρύθμιση των οφειλών τους και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των καλλιεργειών τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.