Αλέξ. Μεϊκόπουλος: «Εξοργίζει η επιτελική ανικανότητα, προβληματίζουν οι αποζημιώσεις»

«Εξοργίζει η επιτελική ανικανότητα, προβληματίζουν οι αποζημιώσεις» αναφέρει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως αναφέρει, «σε άλλη μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, η «επιτελική» Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυγχάνει να επιδείξει την επιτελικότητά της. Πολίτες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους μέσα στην παγωνιά, εγκλωβισμένοι επιβάτες τρένων, ταλαιπωρημένοι οδηγοί και ταξιδιώτες να κοιμούνται στα πατώματα, voucher και φαγητό της ντροπής συνθέτουν την εικόνα της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ».
Αν αυτή είναι η κατάσταση που αφήνει πίσω της μια κακοκαιρία για την οποία η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε με αλλεπάλληλα SMS εδώ και μία εβδομάδα αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν αν δεν είχε προβλεφθεί κιόλας.
Την ευθύνη για το μπάχαλο με την παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού, η ετοιμότητα του οποίου εξαντλήθηκε όπως φαίνεται μόνο στην αποστολή SMS, επιχείρησε να αποδώσει η Κυβέρνηση στην εταιρεία της Αττική Οδού η οποία με τη σειρά της κατηγόρησε τους πολίτες που «φοβούνταν και είχαν έλλειψη εμπειρίας». Έπειτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «πραγματικότητα που ξεπέρασε τις προβλέψεις» εγκαλώντας τους μετεωρολόγους για να διαψευστεί στη συνέχεια από τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ξεκαθάρισε ότι οι προγνώσεις για την έναρξη και τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας ήταν ακριβείς και είχαν επικοινωνηθεί έγκαιρα στις συσκέψεις με την Πολιτική Προστασία.
Ενώ οδηγοί παρέμεναν ακόμα εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, ο Πρωθυπουργός έσπευσε σε ρόλο «διαμεσολαβητή» να ζητήσει αποζημίωση για την ταλαιπωρία στα 2.000 ευρώ. Αλήθεια, πώς προέκυψε το ποσό αυτό; Οι εγκλωβισμένοι που θα λάβουν την αποζημίωση θα αποποιηθούν κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά τους εναντίον της εταιρείας;
Η αποζημίωση των 6 εκατ. ευρώ για τα 3.000 οχήματα που παρέμειναν ακινητοποιημένα μέσα στο χιονιά είναι στην πραγματικότητα «χάδι» σε σχέση όσα θα έπρεπε να είχε δαπανήσει η εταιρεία σε εκχιονιστικά μηχανήματα και αλάτι για να αποφευχθεί το χάος της Αττικής Οδού. Άλλωστε, 6 εκατ. ευρώ είναι οι εισπράξεις μιας εβδομάδας για την εταιρεία.
Η «ενδιαφέρουσα» αριθμητική της Κυβέρνησης και οι βιαστικές αποζημιώσεις τις εταιρείας δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντούν.
Σημειωτέον, η Αττική Οδός διεκδικεί 87 εκατ. ευρώ για απώλειες εσόδων λόγω μειωμένης διέλευσης μέσα στην πανδημία, ενώ η ανανέωση της σύμβασης για την Αττική Οδό θα κριθεί εντός του 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.